Facelift για το Mazda2 MHEV με 198 συνδυασμούς χρωμάτων (photos)


Οι Ιάπωνες προχώρησαν σε άλλη μία ανανέωση της ήπιας υβριδικής έκδοσης του Mazda2, η οποία θα φτάσει και στην Ελλάδα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 27/1/2023

Η Mazda προχώρησε σε νέο facelift της mild hybrid έκδοσης του Mazda2, η οποία θα κυκλοφορήσει αρχικά στην Ιαπωνία και αργότερα θα τη δούμε και στη χώρα μας.

Πρόκειται για το δεύτερο facelift της τρέχουσας γενιάς, η οποία παρουσιάστηκε το 2014. Στην πρώτη ανανέωση, το 2019, οι Ιάπωνες άλλαξαν το εγχώριο όνομά του (Demio) και υιοθέτησαν την «παγκόσμια» ονομασία του.

Διευκρινίζουμε ότι η συγκεκριμένη αναβάθμιση δεν αφορά την (strong) hybrid έκδοση του Mazda2, η οποία προέρχεται από την πολύχρονη συνεργασία της με την Toyota και ουσιαστικά αξιοποιεί τα χαρακτηριστικά του Yaris Hybrid.

Οι αλλαγές που εφαρμόζονται επικεντρώνονται, στο εξωτερικό, στην επανασχεδιασμένη μάσκα, η οποία έχει λιγότερα ανοίγματα και στο νέο εμπρός προφυλακτήρα. Αντίστοιχη ανανέωση δέχθηκε και ο πίσω προφυλακτήρας, ενώ στις διαθέσιμες επιλογές χρωμάτων για το αμάξωμα προστέθηκαν το Airstream Blue Metallic και το Aero Gray Metallic.

Η Mazda δίνει αρκετές δυνατότητες εξατομίκευσης, με νέους συνδυασμούς χρωμάτων και στο εσωτερικό, ενώ προσφέρει και διχρωμία στις ζάντες. Η οροφή από ψεύτικο ανθρακόνημα είναι προαιρετική, ενώ υπάρχουν όμορφα πορτοκαλί γραφικά και λευκό φινίρισμα για τη μάσκα και την οροφή.

Αν λάβει κανείς υπόψιν τις δυνατότητες επιλογής διαφορετικών χρωμάτων για το εσωτερικό και τους εξωτερικούς καθρέφτες, προκύπτουν 198 δυνατοί χρωματικοί συνδυασμοί!

Παράλληλα, προστέθηκαν δύο νέες εκδόσεις, με πιο πλούσιο επίπεδο εξοπλισμού και πιο σπορ χαρακτηριστικά, όπως, μεταξύ άλλων, η ειδική, διχτυωτή, μάσκα και οι ζάντες αλουμινίου, αλλά και τα θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα και το δερμάτινο, θερμαινόμενο τιμόνι.

Οι Ιάπωνες δεν έδωσαν καμία πληροφορία για τα κινητήρια σύνολα, οπότε υποθέτουμε ότι δεν αλλάζει κάτι σε αυτά, ενώ άνοιξαν ήδη τις παραγγελίες του στη χώρα τους. Η κυκλοφορία του Mazda2 τοποθετείται, χρονικά, για τον Μάρτιο, ενώ οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα παρουσιαστεί στην Αυστραλία τον Ιούνιο, με τις πρώτες παραδόσεις να γίνονται από τον Ιούλιο.