Mazda 2: Επίσημη αποκάλυψη της υβριδικής έκδοσης


Το νέο Mazda 2 Hybrid που θα λανσαριστεί στην αγορά το 2022, είναι το πλήρως υβριδικό αδελφό μοντέλο του Toyota Yaris Hybrid.

  • 6/12/2021

Το νέο Mazda 2 Hybrid είναι το πρώτο προϊόν συνεργασίας της ιαπωνικής εταιρείας με την Toyota και πρόκειται στην ουσία για ένα... Toyota Yaris Hybrid που φέρει τα σήματα της Mazda. Αυτή η εξέλιξη αποτελεί μια «win-win» συνεργασία και για τις δύο πλευρές αφού η Toyota μπορεί με αυτόν τον τρόπο να αυξάνει τις πωλήσεις κινητήρων και να μειώνει τα κόστη για την εξέλιξη και την παραγωγή των μοντέλων της και η Mazda να μειώνει τις εκπομπές CO2και τα μοντέλα της να αποκτούν ξεκάθαρο «hybrid» χαρακτήρα.

Το υβριδικό σύστημα κίνησης του Mazda 2, που προέρχεται από το Toyota Yaris Hybrid, αποτελείται από τον ατμοσφαιρικό 3κύλινδρο βενζινοκινητήρα 1.490 cc που συνεργάζεται με ηλεκτροκινητήρα 80 PS. Η συνδυαστική ισχύς φτάνει τους 116 PS, με την κίνηση να μεταδίδεται στους μπροστινούς τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου e-CVT.

Σύμφωνα με την Mazda, το 0-100 χλμ./ώρα έρχεται σε 9,7 sec. και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 175 χλμ./ώρα. Η μέση κατανάλωση κυμαίνεται από 3,8 έως 4 lt./100 km και οι εκπομπές CO2 από 87 έως 93 gr./km, ανάλογα με την διάσταση των τροχών (15 ή 16 ιντσών). Εμφανισιακά, τα δύο συγγενικά μοντέλα είναι ακριβώς ίδια με μόνη διαφορά τα σήματα της Mazda.

Το νέο Mazda 2 Hybrid αναμένεται να έρθει στην ελληνική αγορά την άνοιξη του 2022.