Facelift και περισσότερη δύναμη για την Mercedes-Benz GLC Coupe


Στην έκθεση της Νέας Υόρκης θα κάνει το ντεμπούτο της η ανανεωμένη GLC Coupe με τις πωλήσεις στην Ευρώπη να ακολουθούν από το καλοκαίρι και έπειτα.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 20/3/2019

Λίγο μετά την ανανεωμένη GLC η Mercedes παρουσιάζει την επίσης φρεσκαρισμένη κουπέ έκδοση του πολύ όμορφου SUV. Μία ανανέωση που «τρέχει» στο ίδιο μήκος κύματος με αλλαγές στα σημεία του αμαξώματος όπως στο νέο μοτίβο των LED, στην προσθήκη περισσότερου χρωμίου, στις απολήξεις, στους τροχούς κ.α.

Μεγάλες αλλαγές υπάρχουν στο εσωτερικό με την πιο ουσιαστική να αφορά στις οθόνες που περιλαμβάνει το σύστημα MBUX. Έτσι, ο οδηγός έχει μπροστά του έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3’’ που αντικαθιστά τον αναλογικό όταν στην κεντρική κονσόλα υπάρχει οθόνη αφής (και όχι απλή) με διαγώνιο 7,0’’ ή 10,25’’.

Ιδιαίτερης μνείας χρίζουν τα πιο πρόσφατα συστήματα υποβοήθησης οδηγού, καθώς και αυτά της ασφάλειας και της άνεσης. Ειδικά για την τελευταία υπάρχει το σπέσιαλ πακέτο Energizing που προέρχεται από την S-Class και περιλαμβάνει από lounge φωτισμό μέχρι και μασάζ.

Η νέα GLC Coupe θα έχει στην γκάμα της δύο κινητήρες βενζίνης που θα εφοδιάζονται με ήπια υβριδική τεχνολογία στα 48V. Επίσης θα υπάρχουν τρεις δίλιτρες εκδόσεις diesel. Στάνταρ θα είναι η νέα ανάρτηση με ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ και μεγαλύτερο εύρος παραμετροποίησης, προαιρετική η αερανάρτηση. Περισσότερα στοιχεία θα γίνουν γνωστά με την παρουσίαση του μοντέλου στη Νέα Υόρκη.