Ανανέωση για την Mercedes-Benz GLC


Η facelift εκδοχή της GLC θα παρουσιαστεί στο σαλόνι της Γενεύης με τις πωλήσεις να ξεκινούν στις επόμενες εβδομάδες.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 28/2/2019

Όπως ήταν αναμενόμενο οι αλλαγές στη νέα GLC κυμαίνονται στο πλαίσιο ενός τυπικού facelift. Έτσι, εντοπίζονται στη νέα μάσκα που εναρμονίζεται με το στιλ της μεγαλύτερης GLE, στους επανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, στα ελαφρώς διαφορετικά φωτιστικά σώματα και σε άλλα σημεία του αμαξώματος.

Ο υποψήφιος αγοραστής θα έχει να επιλέξει ανάμεσα σε νέας σχεδίασης τροχούς, νέα χρώματα και αναβαθμισμένες εκδόσεις AMG Line. Στο εσωτερικό οι αλλαγές είναι ίσως πιο ουσιαστικές αφού υπάρχει το νέο σύστημα πολυμέσων MBUX με υποστήριξη φωνητικών και ανέπαφων εντολών. Επίσης υπάρχει πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων διαγώνιου 12,3’’ και οθόνη αφής έως 10,25’’. Νέο είναι το τιμόνι και το πολυλειτουργικό touchpad στην κεντρική κονσόλα.

Στους κινητήρες συναντάμε ένα νέο δίλιτρο τετρακύλινδρο βενζίνης (Μ 264) και επίσης ένα νέο δίλιτρο πετρελαίου (OM 654). Ο mild hybrid στα 48V (με ηλεκτρικό μοτέρ με ιμάντα για επιπλέον 10 kW και 150 Nm) βενζίνης αποδίδει 197 PS και 280 Nm στην GLC 200 και 258 PS και 350 Nm στην GLC 300. Ο diesel αποδίδει 163 PS και 360 Nm στην GLC 200d και 194 PS και 400 Nm στην GLC 220d. Αργότερα θα προστεθούν νέες εκδόσεις κινητήρων.

Η τετρακίνηση είναι εξελιγμένης εκδοχής, οι βασικές εκδόσεις διατίθενται και ως πισωκίνητες, τα μοτέρ συνδυάζονται με αυτόματα κιβώτια 9 σχέσεων, ο οδηγός έχει στην διάθεση του πέντε προφίλ κίνησης από το νέο Dynamic Select με προαιρετικό το Off-Road Engineering πακέτο που προσφέρει τα Off-road και Off-road . Επίσης η GLC έχει για πρώτη φορά ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ Dynamic Body Control.