Ferrari: Αυτός είναι ο σωστός τρόπος για να προφέρεις την Purosangue (video)


Αν δεν είσαι σίγουρος για το πώς προφέρεται σωστά η πρώτη SUV πρόταση από το Μαρανέλο, το συγκεκριμένο video θα σου δώσει την απάντηση.  

  • 1/4/2023

Η αποκάλυψη της Ferrari Purosangue τον περασμένο Σεπτέμβριο έστρεψε αναμενόμενα τα βλέμματα στο Μαρανέλο, αφού με τη συγκεκριμένη πρόταση η Ferrari έσπασε το ρόδι και μπήκε επιτέλους στη δημοφιλή κατηγορία των SUV. 

Η αλήθεια είναι ότι οι Ιταλοί εξαρχής αρνήθηκαν να εντάξουν το δημιούργημα τους σε αυτή την κατηγορία, τονίζοντας ότι πρόκειται για FUV (Ferrari Utility Vehicle). Όπως και να έχει, η Purosangue έβαλε τέλος σε μια «φαγούρα» που κράτησε σχεδόν τρεις δεκαετίες για το εμβληματικό brand.

Η επιλογή της ονομασίας δεν ήρθε τυχαία. Purosangue στα ιταλικά σημαίνει «καθαρόαιμη» και με αυτόν τον τρόπο ο κατασκευαστής προσπάθησε να προλάβει τις κακές γλώσσες και να ξεκαθαρίσει πως το αυτοκίνητο, παρά το ύψος και τον αριθμό των θυρών του, σέβεται την ιστορία και το DNA της Ferrari. 

Πώς, όμως, προφέρεται σωστά η Purosangue; Ακόμα και σήμερα, σχεδόν 6 μήνες μετά την παρουσίασή της, αρκετοί είναι αυτοί που συνεχίζουν να την προφέρουν λανθασμένα. Τον περασμένο Οκτώβριο το Car and Driver είχε την ευκαιρία να συναντήσει στην Αθήνα τον αρχισχεδιαστή της Ferrari, Flavio Manzoni, και έτσι επιβεβαιώσαμε με τον καλύτερο τρόπο τη σωστή προφορά.

Αν ακόμα και σήμερα κάποιοι από εσάς δεν είστε σίγουροι, το παρακάτω video θα σας διαφωτίσει...