Ferrari: Γεμάτο το βιβλίο με τις παραγγελίες έως και το 2025


Η Ferrari έχει δεχτεί τόσες παραγγελίες που καλύπτεται μέχρι και το 2025, την ώρα που η Purosangue γίνεται ξανά διαθέσιμη προς πώληση.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 8/5/2023

Η Ferrari συνεχίζει να καταγράφει ανοδική πορεία σε έσοδα και πωλήσεις και το 2023, κάτι που φαίνεται από τα οικονομικά στοιχεία του πρώτο τριμήνου του τρέχοντος έτους.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία του Μαρανέλο έχει δει το βιβλίο παραγγελιών να φουσκώνει από το ενδιαφέρον του αγοραστικού κοινού, καθώς με όσες παραγγελίες έχει δεχτεί έχει καλυφθεί ως και το 2025.

Παράλληλα, η Purosangue, το προσφάτως αφιχθέν V12 SUV της μάρκας, είναι ξανά διαθέσιμο μετά το αρχικό κύμα παραγγελιών άμα τη εμφανίσει του.

Σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις της Ferrari το διάστημα Ιανουαρίου-Μαρτίου 2023, η εταιρεία γνώρισε παντού αύξηση σε σχέση με το περασμένο έτος.

Στο πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος, πούλησε 3567 αυτοκίνητα, επίδοση αυξημένη κατά 9,7% σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2022, με την Purosangue να πρωτοστατεί και τη Roma Spider να καλύπτει το κενό της Portofino M στις πωλήσεις.

Μέχρι το τέλος του 2023, θα έχουν παρουσιαστεί τρία ακόμη μοντέλα, οπότε όλα δείχνουν πως θα ξεπεραστεί το ρεκόρ των 13.221 πωλήσεων του 2022.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που έχει προκύψει το τελευταίο διάστημα, το ένα εξ αυτών θα είναι μία ακραία έκδοση της SF90 Stradale, ενώ για το άλλο ακούγεται πως θα πρόκειται για τον αντικαταστάτη της 812 Superfast.

Έχουν, φυσικά, δει το φως της δημοσιότητας και κατασκοπευτικέςφωτογραφίες του διάδοχου της LaFerrari, που πιθανώς να κάνει ντεμπούτο το 2024

Τέλος, το 2025 έρχεται και το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα της Ferrari, που θα σημάνει και την αρχή του τέλος για τα οχήματα με ΜΕΚ, ενόψει 2030 όπου στόχος της εταιρείας είναι μόλις το 20% της παραγωγής της να αποτελείται από οχήματα με θερμικά μοτέρ.