Ferrari: Ο διάδοχος της 812 Superfast «πετά» το βαρύ καμουφλάζ και πλησιάζει (video)


Το μοντέλο που θα αντικαταστήσει τη Ferrari 812 Superfast στην γκάμα των Ιταλών κάνει δοκιμές χωρίς το βαρύ του καμουφλάζ κι η πιθανή ημερομηνία παρουσίασής του είναι πολύ κοντά.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: VARRYX - YOUTUBE
  • 23/3/2024

Η Ferrari ανακοίνωσε πριν λίγους μήνες ότι εντός του 2024, θα προστεθούν στην γκάμα της τρία νέα μοντέλα. Ένα εξ αυτών είναι ο διάδοχος της 812 Superfast, ο οποίος πολλάκις έχει θεαθεί να κάνει δοκιμές γύρω από το εργοστάσιο της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας στο Maranello.

Ωστόσο, η Ferrari ήταν έως τώρα αρκετά κρυψίνους με τον σχεδιασμό του νέου της supercar. Το πρότζεκτ με κωδική ονομασία F167 έφερε μέρη της Roma, το αμάξωμα της οποίας χρησιμοποιήθηκε στα αρχικά στάδια της εξέλιξής του, διατηρώντας την εμφάνισή του καλά κρυμμένη.

Τώρα, ο ιδιοκτήτης του καναλιού Varryx, που έχει προσφέρει πλούσιο κατασκοπευτικό υλικό του πρωτοτύπου στο παρελθόν, συνέλαβε με τον φακό του την ανανεωμένη έκδοση του οχήματος, η οποία για πρώτη φορά «πέταξε» από πάνω της τα πάνελ της Roma.

Πλέον μπορούμε να διακρίνουμε κάποια σχεδιαστικά στοιχεία, αν κι είναι σίγουρο ότι αυτή δεν είναι η τελική εμφάνιση. Η χαρακτηριστική γρίλια κι ο προφυλακτήρας της Roma έχουν αφαιρεθεί, αποκαλύπτοντας ένα επίπεδο καπό με δύο εξογκώματα στα πλαϊνά, που ακολουθούν το σχήμα των τροχών, αλλά και μία ορθογώνια εισαγωγή αέρα.

Όλα δείχνουν ότι η Ferrari θα υιοθετήσει μια πιο κλασική σιλουέτα, με τις αναλογίες να διατηρούνται παρόμοιες με εκείνες της τρέχουσας 812 Superfast. Αναμένεται να έχει πιο απλές, ομαλές γραμμές, θυμίζοντας κάτι από την κομψότητα της Roma.

Κάτω από το κάλυμμα κρύβεται ένας κινητήρας V12, του οποίου τα τεχνικά χαρακτηριστικά δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά. Λέγεται, πάντως, ότι το ντεμπούτο του μοντέλου που θα αντικαταστήσει την 812 Superfast στην γκάμα της ιταλικής εταιρείας, θα λάβει χώρα κατά τη διάρκεια του GP Μαϊάμι τον ερχόμενο Μάιο.

Δείτε το video:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εξαιρετικά δημοφιλή τα υβριδικά μοντέλα της Ferrari το 2023

Τι κάνει το Tesla Model S Plaid στο εργοστάσιο της Ferrari; (video)

Ferrari: Ετοιμάζει νέο cockpit με τη θέση του οδηγού να μετακινείται! (photos)