Ferrari: Τα τρία νέα μοντέλα που περιμένουμε εντός του 2024


Η Ferrari ετοιμάζεται να προσθέσει τρία νέα μοντέλα στην γκάμα της το 2024 και συγκεντρώσαμε όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες για την ταυτότητά τους.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Varryx YouTube
  • 4/2/2024

Η εβδομάδα που ολοκληρώθηκε «σημαδεύτηκε» από σημαντικές ειδήσεις που προήλθαν από τη Ferrari. Εκτός από τη «βόμβα» της απόκτησης του Lewis Hamilton, προέκυψε και ο αριθμός των μοντέλων που η ιταλική φίρμα αναμένεται να παρουσιάσει εντός του 2024.

Η σχετική εξέλιξη προέκυψε στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης με αφορμή τη δημοσίευση των οικονομικών αποτελεσμάτων του 2023, κατά το οποίο η Ferrari παρέδωσε 13.663 οχήματα, παρουσιάζοντας αύξηση 3% στις πωλήσεις, σε σχέση με το 2022. Μάλιστα, η ζήτηση είναι τόσο μεγάλη, που ολόκληρη η γκάμα της βρίσκεται εκτός αποθέματος έως το 2025 τουλάχιστον. Παρά τον τεράστιο όγκο παραγγελιών, η εταιρεία έκανε γνωστό ότι φέτος θα παρουσιάσει τρία νέα μοντέλα.

Οι Ιταλοί κρατούν τα χαρτιά τους καλά κλειστά και δε συνηθίζουν να περνούν σε αποκαλύψεις πριν την επίσημη πρεμιέρα κάποιου νέου αυτοκινήτου. Ωστόσο, δεν είναι λίγες οι πληροφορίες και οι εκτιμήσεις που έχουν ήδη κυκλοφορήσει στα διεθνή μέσα.

Ο διάδοχος της LaFerrari

Είναι γνωστό εδώ και αρκετό καιρό ότι η Ferrari ετοιμάζει τον διάδοχο της LaFerrari. Το μοντέλο έχει λάβει την κωδική ονομασία F250 και έχει ήδη κάνει την εμφάνισή του μπροστά στον φακό των κατασκόπων φωτογράφων. Λέγεται ότι για πρώτη φορά μετά τη θρυλική F40, η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία δε θα επιλέξει κινητήρα V12.

Ρεπορτάζ αναφέρουν ότι το νέο hypercar θα φέρει έναν plug-in hybrid V6 κινητήρα, που θα προέρχεται από την «οικογένεια» της 296 και την αγωνιστική 499P. Το πιθανότερο σενάριο θέλει τη Ferrari να κατασκευάζει 599 coupe, 199 cabrio και 30 μονάδες μιας έκδοσης που θα ανήκει στο πρόγραμμα XX, με τη συνολική παραγωγή να αγγίζει τα 828 αντίγραφα.

Ο αντικαταστάτης της 812 Superfast

Ένα ακόμη όχημα που εικάζεται ότι βρίσκεται καθ' οδόν είναι εκείνο που θα αντικαταστήσει την 812 Superfast στην γκάμα των Ιταλών. 'Εχει ήδη θεαθεί να κάνει δοκιμές με ένα mule car που φέρει το αμάξωμα της Roma, όμως κρύβει κάτι εντελώς διαφορετικό από κάτω. Αυτό που δεν έχει επιβεβαιωθεί προς το παρόν είναι το κινητήριο σύνολο που θα διαθέτει.

Η Ferrari είχε παραδεχτεί ότι παρόλο που ένας ατμοσφαιρικός κινητήρας V12 προκαλεί πιο έντονες συγκινήσεις από έναν V8 turbo, ο τελευταίος προσφέρει μεγαλύτερες επιδόσεις. Βέβαια, η εταιρεία έχει «υποσχεθεί» τον ερχομό ενός πιο ισχυρού V12 από αυτόν που βρίσκει κανείς στις 812 Superfast και Daytona SP3.

Το τρίτο «μυστηριώδες» μοντέλο

Για το τελευταίο προϊόν που θα προστεθεί στους καταλόγους της Ferrari, δεν υπάρχει κανένα στοιχείο. Θα μπορούσε να είναι ίσως κάποια νέα έκδοση της Purosangue, ή ακόμη και ένα μοναδικό δημιούργημα, όπως για παράδειγμα η KC23 που παρουσίασαν οι Ιταλοί το περασμένο καλοκαίρι.

Πάντως, αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι δεν πρόκειται για το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο των Ιταλών. Εκείνο, σύμφωνα με τις τελευταίες δηλώσεις του CEO της Ferrari, Benedetto Vigna, αναμένεται να καταφτάσει βάσει προγραμματισμού στα τέλη του 2025.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Gianni Agnelli και η μοναδική Ferrari F40 με αυτόματο κιβώτιο

Ένα κομμάτι της ιστορίας της Ferrari FXX-K Evo πωλείται έναντι εξαψήφιου ποσού (photos)

Αυτή η Ferrari F355 Berlinetta είναι μοναδική για έναν προφανή λόγο (photos)