Ο διάδοχος της Ferrari 812 Superfast κάνει δοκιμές και σοκάρει με τον ήχο του V12 (video)


Μια Ferrari Roma φόρεσε το καμουφλάζ και βγήκε στους δρόμους των Άλπεων, κάνοντας δοκιμές για χάρη του διαδόχου της 812 Superfast.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Ferrari, CarSpyMedia - YouTube
  • 28/9/2023

Όλα δείχνουν ότι η Ferrari ετοιμάζεται να αντικαταστήσει την 812 Superfast, το μπροστομήχανο μοντέλο με τον ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Οι αποδείξεις έρχονται από τον «κατάσκοπο,» γνωστό κι ως CarSpyMedia στο YouTube, ο οποίος συνέλαβε με τον φακό του τον διάδοχο του πανίσχυρου οχήματος.

Όπως θα δείτε πρόκειται για μια καμουφλαρισμένη Ferrari Roma, η οποία φαίνεται -ή μάλλον, ακούγεται- ότι φέρει έναν V12, έναντι του twin turbo V8 των 3,9 L. Ο ήχος είναι αρκετά χαρακτηριστικός και προδίδει αμέσως ότι δεν είναι η συμβατική έκδοση της Roma με τον V8.

Το ενδεχόμενο η Ferrari να λανσάρει μία νέα έκδοση της Roma με τον V12 κινητήρα κάτω από το κάλυμμα, αν και ακούγεται αρκετά ελκυστικό, είναι μάλλον απίθανο. Αυτό που συμβαίνει στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι οι Ιταλοί μάλλον χρησιμοποιούν τη Roma ως «πειραματόζωο» για να κάνουν δοκιμές με τον V12 που θα καταλήξει στον αντικαταστάτη της 812 Superfast.

Η Ferrari ήδη χρησιμοποιεί έναν V12 στην Purosangue, ο οποίος αποδίδει 725 PS, όμως λέγεται ότι η κινητήρια μονάδα που θα τροφοδοτήσει τον διάδοχο της 812 Superfast αναμένεται να είναι ακόμα πιο ισχυρή. Άγνωστο παραμένει, ωστόσο, το εάν η Ferrari θα συνδυάσει τον θερμικό κινητήρα με κάποια μορφή ηλεκτρισμού, για να λάβει αυτήν την παραπάνω ισχύ.

Η αλήθεια είναι ότι θα προκαλέσει μεγάλη έκπληξη αν η ιταλική φίρμα «παντρέψει» τον V12 με ηλεκτροκινητήρες, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να πει ότι είναι απίθανο. Ήδη η Ferrari κάνει ακριβώς αυτό με την SF90 αλλά και με τη σειρά 296.

Δείτε το video: