"Final Edition" αποκτά η Mercedes-Benz SLC


Με μια ξεχωριστή εξοπλιστική έκδοση επέλεξε η Mercedes-Benz να αποχαιρετήσει τη σημερινή εκδοχή της SLC, η οποία δεν αποκλείεται να είναι και η τελευταία.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 20/2/2019

Το τέλος της εμπορικής πορείας της Mercedes-Benz SLC σηματοδοτεί η εξοπλιστική έκδοση Final Edition, η διάθεση της οποία έχει ήδη ξεκινήσει στην ευρωπαϊκή αγορά.

Αναλυτικότερα, η νέα έκδοση της Mercedes-Benz SLC έχει δημιουργηθεί με αφετηρία το εξοπλιστικό επίπεδο AMG Line, αναδεικνύοντας τον δυναμικότερο προσανατολισμό του αυτοκινήτου.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της ανάρτησης με τις σκληρότερες ρυθμίσεις και τη χαμηλότερη -κατά 10 χιλιοστά- απόσταση από το έδαφος.

Αντιστοίχως, αναβαθμισμένο είναι και το σύστημα πέδησης περιλαμβάνοντας τους μεγαλύτερους σε διάσταση διάτρητους δίσκους του μπροστινού άξονα.

Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου ξεχωρίζουν οι επιλογές που έχουν πραγματοποιηθεί για την επένδυση των καθισμάτων, το flat bottom τριάκτινο τιμόνι και τα ασημί paddles.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον βασικό εξοπλισμό του αυτοκινήτου θα περιλαμβάνεται το σύστημα θέρμανσης αυχένα AIRSCARF, τα θερμαινόμενα καθίσματα καθώς και η λειτουργία μνήμης για καθίσμα και καθρέπτες.

H Mercedes-Benz SLC προσφέρεται με τρεις κινητήρες βενζίνης, ξεκινώντας από το υπερτροφοδοτούμενο σύνολο του 1,6 λίτρου απόδοσης 156 ίππων (SLC 180) και καταλήγοντας στους δίλιτρους κινητήρες σε διαμορφώσεις των 184 (SLC 200) και των 245 ίππων (SLC 300).

Οι πρώτες παραδόσεις του αυτοκινήτου θα ξεκινήσουν τον Μάρτιο, με τις τιμές του να ξεκινούν στη γερμανική αγορά από τα 41.536 ευρώ.