Fisker PEAR: Το πιο "καθαρό" αυτοκίνητο στον κόσμο!


Η αμερικάνικη εταιρεία Fisker φιλοδοξεί με το ηλεκτρικό PEAR, να κατασκευάσει το πιο καθαρό αυτοκίνητο στον κόσμο σε όλες τις φάσεις του κύκλου ζωής του.

  • 9/6/2021

Αν και το Fisker Ocean δεν πρόκειται να μπει στην παραγωγή πριν από τον Νοέμβριο του 2022, η εταιρεία έχει ξεκινήσει ήδη την προετοιμασία της για ένα καινούργιο project, το οποίο προς το παρόν ονομάζεται PEAR και πρόκειται να είναι 100% απαλλαγμένο από έκκληση διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα.

Σε καμία φάση του κύκλου ζωής του, από την προμήθεια των ανταλλακτικών του, την κατασκευή του, την μεταφορά του, τη χρήση του ή ακόμα και στο τέλος της ζωής του δεν θα επιβαρύνει το περιβάλλον με κανενός είδους μόλυνση.

Η εταιρεία έχει δηλώσει πως το νέο της μοντέλο θα χρησιμοποιήσει ανακυκλωμένα υλικά και ανακατασκευασμένα εξαρτήματα, ενώ θα κατασκευάζεται σε εγκαταστάσεις που θα λειτουργούν αποκλειστικά με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Ακόμα και τα δίκτυα των δημόσιων φορτιστών θα φροντίσει να δουλεύουν με ανανεώσιμη ενέργεια. Και όταν ο ιδιοκτήτης δεν το θέλει πια, το αυτοκίνητο θα είναι ανακυκλώσιμο.

Όπως αναφέρει ο CEO, Henry Fisker, ο στόχος είναι υψηλός, αλλά θα κοιτάξει να τα καταφέρει συνεργαζόμενος με τους κατάλληλους ανθρώπους εντός και εκτός της εταιρείας. Ήδη λαμβάνει τα κατάλληλα μέτρα για να προμηθευτεί υλικά όπως αλουμίνιο, ατσάλι, ηλεκτρονικά και μπαταρίες λιθίου από εταιρείες που πληρούν τις ίδιες πράσινες προδιαγραφές. 

Πέρα των πλάνων της εταιρείας, η Fisker δημοσιεύει σκίτσο του πρωτότυπου PEAR, το οποίο αν και δεν είναι τόσο αποκαλυπτικό, μας αφήνει τουλάχιστον να αντιληφθούμε τις καμπύλες του σχεδίου του. Το νέο ηλεκτρικό μοντέλο θα κατασκευάζεται στις ΗΠΑ και θα βασίζεται σε μια ελαφριά πλατφόρμα που ονομάζεται FP28.