Τέσσερα ηλεκτροκίνητα μοντέλα της Fisker ως το 2025


Η Fisker προγραμματίζει να δημιουργήσει τέσσερα καινούργια αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα εντός της επόμενης πενταετίας, αρχής γενομένης από το Ocean.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ,ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 5/8/2020

Η Fisker Inc. επανιδρύθηκε στην Καλιφόρνια, έπειτα από την εμπορική αποτυχία της ως Fisker Automotive, και πλέον προγραμματίζει να επανέλθει δυναμικά στην αγορά των ΗΠΑ. Έχοντας την εμπειρία από το Karma, προγραμματίζει τη δημιουργία τεσσάρων καινούργιων μοντέλων της τα οποία θα παρουσιαστούν ως το 2025.

Η αρχή θα γίνει με το αμιγώς ηλεκτροκίνητο Ocean, το οποίο είναι SUV και θα διατίθεται στην αγορά εντός του 2022. Όπως έχει γίνει γνωστό, η βασική έκδοσή του θα είναι δικίνητη (crossover). Ως πρωτότυπο, έχει μήκος 4.640 mm, πλάτος 1.930 mm και ύψος 1.615 mm και είναι αρκετά ευρύχωρο εσωτερικά. Προς το παρόν, δεν έχουν γίνει γνωστά περισσότερα τεχνικά στοιχεία, τα οποία θα οριστικοποιηθούν εντός του 2021, όπως έχει ανακοινώσει η εταιρεία. Πάντως, ως πρωτότυπο, το Ocean διαθέτει μπαταρίες τουλάχιστον 80 kWh και η συνδυαστική μέγιστη ιπποδύναμή του ξεπερνά τα 300 PS. Τα υπόλοιπα τρία οχήματα θα είναι ένα SUV με coupé αμάξωμα, ένα τετράθυρο στο οποίο όλες οι πόρτες θα ανοίγουν προς τα επάνω και ένα pickup.