Φοβού το Toyota GR Yaris Cross!


Το Toyota Yaris Cross θα αποτελέσει τον αντίπαλο του Ford Puma ST. Αν πάρει το πράσινο φως για παραγωγή.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: KDESIGNAG
  • 14/9/2020

Αν και ακόμη δεν έχουμε δει το νέο Yaris η Toyota έχει πολλή δουλειά μπροστά της αφού από του χρόνου θα λανσάρει και την SUV εκδοχή του δημοφιλούς μοντέλου και του πιο καλοπουλημένου στην εγχώρια αγορά. Ο λόγος για το Yaris Cross που έχει ήδη παρουσιαστεί και θα ξεκινήσει να πωλείται από το νέο έτος και μέσα στο πρώτο τετράμηνο.

Προς το παρόν έχει ανακοινωθεί οι ταπεινές του εκδόσεις αλλά την όρεξη των petrolheads έχει ανοίξει για τα καλά η Gazoo Racing η οποία έχει ήδη ανακοινώσει κάποια αξεσουάρ στην Ιαπωνία για το Yaris Cross (εδώ το σχετικό άρθρο).

Και από την στιγμή που υπάρχει το GR Yaris, με την φόρα που έχουν πάρει τα SUV γιατί να μην υπάρξει και ένα καυτό Cross Yaris με το ίδιο setup; Ξέρετε, αυτό με τον τρικύλινδρο των 261 PS και των 360 Nm που με χειροκίνητο σασμάν περνά την ισχύ στους τέσσερις τροχούς για ένα 0-100 km/h σε μόλις 5,5 sec και τελική στα 230 km/h.

Μία καλή προσέγγιση επί του θέματος έρχεται να μας δώσει η ομάδα KDesignAG, η οποία μας παρουσιάζει ηλεκτρονικά επεξεργασμένες εικόνες, τόσο με πεντάθυρο όσο και με τρίθυρο αμάξωμα. Και όπως μπορείτε να δείτε το τελικό αποτέλεσμα φαίνεται τόσο ρεαλιστικό που θα δελεάζει ακόμη και τους ανθρώπους της Toyota. Αν δεν έχουν ήδη δώσει το πράσινο φως…