Ένα Toyota Yaris Cross με τις ευλογίες της Gazoo Racing!


Μπορεί ακόμα να μην είδαμε καλά καλά τη βασική έκδοση του Yaris Cross από κοντά, η Toyota όμως -και ειδικά το βελτιωτικό τμήμα της Gazoo Racing- έχει πιάσει δουλειά, προσφέροντας τα δικά του ξεχωριστά μέρη.

  • Μιχαλης Κατωποδης
  • 31/8/2020

Η τυπική σειρά των πραγμάτων, όπως πρέπει να τα περιμένουμε, θέτει πρώτο το νέο Yaris -που θα κυκλοφορήσει σχετικά άμεσα- και σε δεύτερη φάση, το επόμενο καλοκαίρι, την έκδοση ελευθέρου χρόνου αυτού, Yaris Cross. Κρίνοντας ωστόσο από τις φωτογραφίες, εάν είχαμε να επιλέξουμε, θα πηγαίναμε αμέσως στο Yaris Cross Gazoo Racing, που δείχνει ομορφότερο από όσο θα μπορούσε να ελπίζει κανείς

Εδώ κάπου θα πρέπει να θυμηθούμε ότι η Toyota έχει επιλέξει να παρουσιάσει σπορ εκδόσεις Gazoo Racing σε όλα τα μοντέλα παραγωγής της. Ως εκ τούτου, δεν αποτελεί αποκάλυψη η συγκεκριμένη κίνηση, καθώς έτσι και αλλιώς στην Ιαπωνία το Yaris Cross θα ξεκινήσει να διατίθεται μέσα στο φθινόπωρο. Αν και μέχρι στιγμής έχουμε μόνο ένας μέρος των πληροφοριών διαθέσιμες, εν τούτοις αυτό είναι αρκετό, σε πρώτη φάση.

Μέχρι στιγμής δεν γίνεται καμία νύξη για τον κινητήρα. Με δεδομένο όμως ότι η εναλλακτική του να αφήσουν οι Ιάπωνες ένα υβριδικό μοτέρ μόλις 116 ίππων δεν είναι και πολύ πιθανή, λογικά κάτι έχουμε να περιμένουμε. Υπενθυμίζουμε πως το «απλό» Yaris Gazoo Racing θα εφοδιάζεται με μοτέρ 257 ίππων και τετρακίνηση. Δεν είναι παράλογο, λοιπόν, να υποθέτουμε κάτι αντίστοιχο και εδώ.

Αυτό που βλέπουμε, τώρα, δεν αποτελεί το ίδιο το Yaris Cross Gazoo Racing αλλά αξεσουάρ που μπορεί να αγοράσει ο κάθε κάτοχος απλού Yaris Cross για να ομορφύνει το αυτοκίνητό του. Διπλές απολήξεις της εξάτμισης, τροχοί 18 ιντσών, κόκκινοι λασπωτήρες, μεμβράνες για τα τζάμια, ακόμα και μία βάση πινακίδας από ανθρακονήματα είναι διαθέσιμη, δίνοντας κάτι από την αίγλη του πραγματικού Yaris Cross Gazoo Racing, όταν αυτό κυκλοφορήσει. Το κόστος του κάθε εξαρτήματος δεν το γνωρίζουμε, σίγουρα όμως θα βρεθούν αρκετοί να ντύσουν το αυτοκίνητό τους με ένα ή και περισσότερα μέρη της Gazoo Racing.