«Φωτογραφίζοντας» το νέο Nissan Qashqai


Μια ακόμα ψηφιακή αποτύπωση του νέου Nissan Qashqai επιχειρεί να ρίξει φως στις σχεδιαστικές γραμμές που πρόκειται να ακολουθήσει η τρίτη γενιά του ιαπωνικού crossover.

  • 9/2/2021

Απέχουμε εννέα ημέρες από την παγκόσμια πρεμιέρα του νέου Nissan Qashqai και σχεδόν τέσσερις μήνες από το εμπορικό του λανσάρισμα στην ελληνική αγορά και όπως είναι φυσικό το ιαπωνικό crossover έχει επιστρέψει για τα καλά στο προσκήνιο της επικαιρότητας.

Αφορμή για την παρουσία του νέου Nissan Qashqai στα πρωτοσέλιδα του ειδικού Τύπου αποτέλεσε το ψηφιακό δημιούργημα του TopElectricSUV, το οποίο επιχειρεί να ρίξει φως στον σχεδιαστικό κώδικα του ιαπωνικού best seller, αξιοποιώντας τα στοιχεία που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο έχουν επιβεβαιωθεί.

Η αλήθεια είναι ότι οι Ιάπωνες έχουν φροντίσει ώστε να διατηρήσουν το ενδιαφέρον του αγοραστικού κοινού αμείωτο δημοσιεύοντας λιγότερο ή περισσότερο αινιγματικά teasers και εσχάτως σκηνές από τις δοκιμές εξέλιξης ενός αυτοκινήτου που θα διεκδικήσει την κορυφή μιας κατηγορίας που το ίδιο καταξίωσε.

Μετά από μια μακρά περίοδο αναμονής, πλέον βρισκόμαστε λίγα εικοσιτετράωρα από την παγκόσμια πρώτη του νέου Nissan Qashqai και μερικές σχεδιαστικές πινελιές μακριά από την έκδοση παραγωγής του.

Και αυτό γιατί ο σχεδιαστής που ανέλαβε τη δημιουργία του «ψηφιακού» Nissan Qashqai έκανε εξαιρετική δουλειά συνθέτοντας τα κομμάτια του παζλ που ατάκτως ερριμένα είχαν πέσει στο τραπέζι από τους Ιάπωνες.

Παρατηρώντας, λοιπόν, από το μπλε Nissan Qashqai, μπορεί να συμπεράνει κανείς ότι το σχεδιαστικό άλμα που έχει πραγματοποιήσει η τρίτη κατά σειρά γενιά του δεν είναι τόσο μεγάλο ώστε να ρίξει τις γέφυρες με το πρόσφατο παρελθόν του αλλά ούτε και μικρό ώστε να δημιουργεί σύγχυση στον απλό παρατηρητή.

Για ένα best seller το ζητούμενο είναι η ισορροπία και το νέο Nissan Qashqai δείχνει να βρίσκεται πολύ κοντά στην επίτευξη αυτού του στόχου. Άλλωστε, πέρα από τον σχεδιασμό του, το ιαπωνικό crossover πρόκειται να ξεδιπλώσει μια πολυδιάστατη τεχνολογική παλέτα, ξεκινώντας από τα αποδοτικά κινητήρια σύνολα και καταλήγοντας στις εφαρμογές ημιαυτόνομης οδήγησης.

Κυριακή κοντή γιορτή συνηθίζει να λέει ο ελληνικός λαός και έχει μάλλον δίκιο καθώς εννέα ημέρες πριν την πρεμιέρα του αυτοκινήτου μοιάζει ανώφελη οποιαδήποτε άλλη πρόβλεψη.

Διαβάστε επίσης:

Πότε έρχεται στην Ελλάδα το νέο Nissan Qashqai;

Ηλεκτροκίνητο, με range extender και με 190 PS το νέο Nissan Qashqai