«Φρένο» στις ΜΕΚ βάζει η Dodge


Η Dodge υποκύπτει στην ανάγκη για εξηλεκτρισμό, με τα Charger και Challenger της νέας γενιάς να είναι πλήρως ηλεκτρικά.

  • 31/7/2022

Η ανάγκη για εξηλεκτρισμό φαίνεται να ωθεί τους περισσότερους κατασκευαστές να καταργούν σταδιακά τους κινητήρες εσωτερικήςκαύσης. Η Dodge φαίνεται να θέλει να καταργήσει και αυτή σύντομα τις ΜΕΚ, ξεκινώντας με τα Charger και Challenger της επόμενης γενιάς.

Ένα πρόσφατο δημοσίευμα του MotorTrend ανέφερε ότι η Dodge θα χρησιμοποιήσει τον Hemi V8 κινητήρα της στα ανανεωμένα Charger και Challenger. Η εταιρεία διέψευσε αμέσως το δημοσίευμα αυτό, αποκαλύπτοντας σε αποκλειστική δήλωση το Motor1.com ότι ο Hemi, όπως και όλες οι υπόλοιπες ΜΕΚ, θα καταργηθούν από την πλατφόρμα της επόμενης γενιάς.

«Το δημοσίευμα είναι λανθασμένο. Ο Hemi σε αυτή την πλατφόρμα, όπως και η ίδια η πλατφόρμα, θα καταργηθούν. Η επόμενη γενιά θα είναι πλήρως ηλεκτρικά οχήματα,» είπε ένας εκπρόσωπος της Dodge.

Η πλατφόρμα που αναφέρει ο εκπρόσωπος είναι η LX πλατφόρμα της Chrysler από το 2005, που χρησιμοποιείται, τροποποιημένη, για τα τωρινά Charger (LD) και Challenger (LA), προσφέροντας V6 και V8 κινητήρες και ένα αυτόματο σύστημα μετάδοσης 8 σχέσεων.

Η Dodge ανακοίνωσε το 2021 τα σχέδια της για τη δημιουργία ενός ηλεκτρικού muscle car, το οποίο θα παρουσιαστεί σε λίγες εβδομάδες ως concept car. Το μοντέλο παραγωγής, που θα βασίζεται στο concept, θα αργήσει να έρθει, με την ημερομηνία κυκλοφορίας να μην είναι πριν το 2024.

Δείτε το teaser video: