Fuel Pass: Ετοιμάζεται η επέκταση - Τι αλλάζει


Μέσα στον Ιούνιο έρχονται οι ανακοινώσεις για την επέκταση της επιδότησης καυσίμων. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε ανοικτό το παράθυρο για αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων.

  • 8/6/2022

Οι επίσημες ανακοινώσεις της κυβέρνησης για την επέκταση της επιδότησης καυσίμων, του γνωστού μας Fuel Passκαι πέρα από την 30ή Ιουνίου θα έρθουν μέσα στον Ιούνιο, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στον ΣΚΑΙ. Υπενθυμίζουμε ότι αυτή την εβδομάδα και συγκεκριμένα στις 10 Ιουνίου, κλείνει η πλατφόρμα του Fuel Pass

Παράλληλα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να διευρυνθούν οι δικαιούχοι της κάρτας καυσίμων στο δεύτερο κύκλο του προγράμματος με την αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων ώστε να επωφεληθούν όσο περισσότεροι πολίτες γίνεται.

«Με τις τιμές των καυσίμων αντιμετωπίζουμε μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Ήδη τρέχει ένα πρόγραμμα στήριξης και προφανώς οι ανατιμήσεις καθιστούν αναγκαία την περαιτέρω παρέμβαση στο κομμάτι αυτό. Η κατεύθυνση είναι να αξιοποιήσουμε και τα τελευταία δημοσιονομικά περιθώρια που έχουμε για να σταθούμε στο πλευρό των πολιτών. Όπως και στο ρεύμα, έτσι και στα καύσιμα, ό,τι καλύτερο μπορεί να γίνει, θα γίνει», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σε σχετική ερώτηση που δέχθηκε, απάντησε ότι εξετάζεται η αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων, όπως συνέβη και με την επιδότηση του ρεύματος υπογραμμίζοντας ότι «μέσα στον μήνα θα υπάρχουν συγκεκριμένες ανακοινώσεις».

Πάντως, ο κ. Οικονόμου απέκλεισε το ενδεχόμενο μείωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα επισημαίνοντας ότι «η αξιοποίηση των φορολογικών εργαλείων δεν προκρίνεται από την κυβέρνηση για να πέσουν οι τιμές στα καύσιμα. Αν αυτά τα χρήματα λείψουν, είτε θα πρέπει να βάλουμε νέους φόρους ή να δανειστούμε με πολύ υψηλά επιτόκια».