Γιατί η Mercedes-Benz επενδύει στο δικό της λογισμικό;


Το Κέντρο Λογισμικού στο οποίο επενδύει η Mercedes-Benz βρίσκεται στο Sindelfingen, κοντά στη Στουτγάρδη. Σε αυτό θα δημιουργηθεί το λειτουργικό σύστημα για τα αυτοκίνητά της το οποίο θα είναι διαθέσιμο σε περίπου δύο χρόνια.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 11/4/2022

Όπως έγινε γνωστό, το ποσό που θα διαθέσει η Mercedes-Benz για την ανάπτυξη του αποκλειστικά δικού της λογισμικού για τα νέα μοντέλα της φτάνει τα 200.000.000 ευρώ. 

Η γερμανική εταιρεία προσέλαβε στις εγκαταστάσεις της στο Sindelfingen, νοτιοδυτικά της Στουτγάρδης, περίπου 750 άτομα για τον σκοπό αυτόν. Όπως έχει ανακοινώσει, πρόκειται να προσλάβει ακόμα 3.000 τα οποία θα αναλάβουν να εξελίξουν και να δημιουργήσουν ένα λειτουργικό σύστημα το οποίο θα είναι αποκλειστικά για τα νέα μοντέλα της. Στόχος της είναι να έχει ένα εργατικό δυναμικό 10.000 ατόμων σε αυτόν τον τομέα παγκοσμίως, στη Γερμανία, στο Ισραήλ, στην Ινδία, στην Κίνα, στην Ιαπωνία και στις ΗΠΑ.

Το «MB.OS» («Mercedes-Benz Operating System»), όπως ονομάζεται, αναμένεται να είναι έτοιμο και να ενσωματωθεί στα καινούργια μοντέλα της Mercedes-Benz εντός του 2024. Αυτό θα αφορά τόσο την ανάπτυξη λογισμικού για την ενημερωδιασκέδαση και την ανετότερη μετακίνηση των επιβατών όσο και για το σύστημα αυτόνομης οδήγησης.

Ως αναμενόμενο, η συγκεκριμένη επένδυση της εταιρείας έχει ως στόχο να εξορθολογήσει το κόστος και να εφαρμόσει μια ενιαία στρατηγική που να αφορά στο λογισμικό στη γκάμα των οχημάτων της. Τώρα, πρέπει να βασίζεται στους προμηθευτές της και σε αυτόν το τομέα, όπως συμβαίνει με την πλειονότητα των αυτοκινητοβιομηχανιών. 

Ο κ. Magnus Östberg, Διευθυντής στο τμήμα Λογισμικού τής Mercedes-Benz δήλωσε αναφερόμενος στην επένδυση: «Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την αρχιτεκτονική και την ενοποίηση του λογισμικού –αυτός είναι ο κύριος στόχος μας. Δεν κάνουμε τα πάντα μόνοι μας, δίνουμε αξία στις συνεργασίες. Όμως, φυσικά, αναπτύσσουμε μόνοι μας τα μέρη που είναι πιο σημαντικά για εμάς».