Γιατί το νέο Subaru BRZ δεν έχει turbo κινητήρα; (Video)


H Subaru, παρουσίασε το καινούργιο BRZ το οποίο θα διατίθεται αρχικά στην αμερικανική αγορά. Ο κινητήρας του είναι ατμοσφαιρικός και υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι για τους οποίους τον επέλεξαν οι Ιάπωνες.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΠΗΓΗ: ROAD AND TRACK.
  • 23/11/2020

Η δεύτερη γενιά του Subaru BRZ δείχνει να είναι σύγχρονη αλλά και να διατηρεί ακέραιο το πνεύμα της αγνής οδήγησης, στην εποχή όπου αλλάζουν τα δεδομένα στην Αυτοκίνηση. Το καινούργιο μοντέλο θα διατίθεται με τετρακύλινδρο, επίπεδο, ατμοσφαιρικό κινητήρα χωρητικότητας 2,4 λίτρων. Αυτός προέρχεται από τον αντίστοιχο που υπάρχει στο επταθέσιο Ascent, ένα SUV μοντέλο της εταιρείας το οποίο  διατίθεται στην αμερικανική αγορά. Ωστόσο, στο BRZ τοποθετείται η έκδοχή του χωρίς τον υπερτροφοδότη, όπως συμβαίνει στο πρώτο.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Dominick Infante, Διευθυντής Επικοινωνίας της Subaru στις ΗΠΑ, η επιλογή της ατμοσφαιρικής εκδοχής του κινητήρα για το νέο BRZ έγινε για λόγους που αφορούν τόσο στην κατανομή της μάζας στο αυτοκίνητο όσο και στην προσπάθεια να παραμείνει όσο το δυνατόν χαμηλότερη η τιμή του καινούργιου πισωκίνητου μοντέλου. Επίσης, υπάρχει και μία ακόμη παράμετρος, η οποία δεν αφορά στην ίδια τη Subaru αλλά στην Toyota. Ως γνωστόν, ο κινητήρας αυτός θα τοποθετείται και στο νέο GT86, το «μηλαδέλφι» του BRZ.

Ο κινητήρας στο καινούργιο μοντέλο της Subaru έχει την κωδική ονομασία «FA24» και αποτελεί εξέλιξη του «FA20» που υπήρχε στο προηγούμενο. Θυμίζουμε ότι αυτός ήταν δίλιτρος, ατμοσφαιρικός, απέδιδε μέγιστη ισχύ 200 PS/7.000 rpm και μέγιστη ροπή 205 Nm/6.400-6.600 rpm. Ο καινούργιος (boxer, φυσικά), αποδίδει μέγιστη ισχύ 231 PS και μέγιστη ροπή 249 Nm. Γιατί, όμως, επέλεξαν να τοποθετήσουν την ατμοσφαιρική και όχι την υπερτροφοδοτούμενη έκδοχή του στο νέο BRZ;

Σύμφωνα με τον κ. Infante, ο turbo κινητήρας σήμαινε ότι θα έπρεπε να τοποθετηθεί ψηλότερα στο αυτοκίνητο, απ’ ό,τι τώρα, λόγω των επιπλέον μηχανικών μερών του. Αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα να επηρεαστεί σχετικά η οδική συμπεριφορά του οχήματος λόγω του ψηλότερου κέντρου βάρους. Επίσης, θα αύξανε συγκριτικά το βάρος του οχήματος, ενώ θα έπρεπε να αυξηθεί και η τιμή πώλησής του, κάτι που θα αλλοίωνε τον χαρακτήρα και τον σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε.

Πέραν αυτών, η τοποθέτηση της υπερτροφοδοτούμενης έκδοσης του κινητήρα θα δημιουργούσε πρόβλημα και στην Toyota. Η turbo εκδοχή του 2.4 κινητήρα που διατίθεται στο Subaru Ascent αποδίδει 258 PS και έχει μέγιστη ροπή 376 Nm. Εάν τοποθετούνταν στο νέο BRZ θα έπρεπε να υπάρχει και στο καινούργιο GT86. Όμως, η Toyota διαθέτει ήδη την Supra με τον δίλιτρο turbo κινητήρα (της BMW) ο οποίος αποδίδει 258 PS. Συνεπώς, υπάρχει η πιθανότητα το καινούργιο GT86, που θα παρουσιαστεί την επόμενη χρονιά, να περιορίσει τις πωλήσεις της Supra με τον δίλιτρο κινητήρα. Παρακάτω, μπορούμε να θυμηθούμε μερικές από τις σημαντικότερες στιγμές της ιστορίας της Subaru και πώς φτάσαμε στο καινούργιο BRZ.