H Abarth παρουσίασε το πρώτο sports coupe SUV στην ιστορία της με Poison drive mode! (photos)


Το Abarth Fastback είναι ένα coupe SUV με «αγριεμένα» χαρακτηριστικά, επιτάχυνση 7,6 sec. για τα 0-100 km/h και Poison drive mode.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: STELLANTIS
  • 31/10/2023

Αν νομίζετε ότι ο «Σκορπιός» κυκλοφορεί μόνο σε συσκευασία mini, με τα Abarth 595 και 695, αλλά και το νέο ηλεκτρικό 500e κάνετε λάθος. Η τελευταία προσθήκη είναι το Abarth Fastback, ένα coupe SUV με «αγριεμένα» χαρακτηριστικά.

Η FIAT παρουσίασε την sport έκδοση του Fastback SUV coupe, η οποία διατίθεται στην αγορά της Βραζιλίας με τα σήματα της Abarth. Στην «καρδιά» της βρίσκεται ο turbo κινητήρας βενζίνης 1,3 L (Turbo 270) που αποδίδει 185 PS και 270 Nm και συνοδεύεται από αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων που μεταδίδει την κίνηση στους εμπρός τροχούς.

Όσο για τις επιδόσεις; Επιλέγοντας το Poison drive mode, από το ειδικό κόκκινο διακόπτη στο τιμόνι, το Abarth Fastback χρειάζεται 7,6 sec. για τα 0-100 km/h, ενώ συνεχίζει να επιταχύνει μέχρι τα 220 km/h.

Εξωτερικά ο χαρακτήρας του γίνεται άμεσα αντιληπτός, με τις χαρακτηριστικές κόκκινες λεπτομέρειες της φίρμας σε αρκετά σημεία, όπως οι ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών και το εμπρός σπόιλερ, τα σήματα της Abarth στο εμπρός μέρος και το πλάι, τα μαύρα καπάκια των καθρεπτών και τη διπλή απόληξη της εξάτμισης με χρωμιωμένο τελείωμα.

Περνώντας στο εσωτερικό, κυριαρχούν οι κόκκινες ραφές σε ταμπλό, καθίσματα και επενδύσεις, ενώ ο πίνακας οργάνων 7 ιντσών είναι ψηφιακός και η οθόνη του συστήματος infotainment έχει διαγώνιο 10,1 ιντσών. Επιλέγοντας το Poison drive mode, εκτός από τη βελτιωμένη απόκριση του κινητήρα και του κιβωτίου, ο οδηγός βλέπει και ειδικά γραφικά στον πίνακα οργάνων.

Στο βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνονται αρκετά συστήματα υποβοήθησης του οδηγού (ADAS), όπως μεταξύ άλλων σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος, προειδοποίηση εμπρόσθιας σύγκρουσης, σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας κλπ, ενώ υπάρχουν ακόμα αυτόματο σύστημα κλιματισμού, ασύρματη φόρτιση κινητού, φώτα LED εμπρός και πίσω, είσοδος χωρίς τη χρήση κλειδιού και συμβατότητα με Apple CarPlay και Android Auto.

Όσο για την τιμή του; Ξεκινά από κάτι λιγότερο από 30.000 ευρώ, με βάση την τρέχουσα ισοτιμία. Και, όχι, δε θα το δούμε στην Ευρώπη, καθώς προορίζεται για την αγορά της Βραζιλίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Abarth 595: Ο «Σκορπιός» συμπληρώνει 60 χρόνια ζωής, αλλά εξακολουθεί να... δαγκώνει

Abarth: Νέα μοντέλα 500e και 500e Turismo για την αμιγώς ηλεκτρική σειρά (photos)

Η διάσωση του στρατιώτη… Fiat-Abarth 850 TC (photos)