Η ABT απογειώνει το Audi S3 στους 370 ίππους


Η Audi κυκλοφόρησε πρόσφατα το νέο της S3, ενώ υπό αναμονή βρισκόμαστε και για την κορυφαία έκδοση αυτού. RS3. Για όσους τώρα δεν θέλουν να περιμένουν άλλο, η ABT δίνει τη λύση.

  • 16/12/2020

Ο γνωστός οίκος βελτιώσεων διατηρεί μία μακρά παράδοση και έναν ιδιαίτερο δεσμό με την εταιρία του Ingolstadt. Ως εκ τούτου, ήταν απλά θέμα χρόνου να δούμε ένα S3 αναβαθμισμένο από τα χεράκια των εξελικτών της ΑΒΤ. Και το αποτέλεσμα, θεωρούμε, αξίζει τον κόπο.

Εμφανισιακά δεν θα ισχυριστεί κανείς ότι έχουν προβεί σε σχεδιαστικές ακρότητες. Παρόλα αυτά όμως, η τόνωση ορισμένων στοιχείων του αμαξώματος και η προσθήκη τεσσάρων απολήξεων πίσω, διαμέτρου 10,2 εκ. είναι αρκετά για να κάνουν τη δουλειά τους. Ακόμα και σταθμευμένο, το S3 της ΑΒΤ δείχνει πολύ πιο άγριο από τα εργοστασιακά αδελφάκια του.

Οι επεμβάσεις, προφανώς, συνεχίζονται και κάτω από το καπό. Ο υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας των 2,0 λίτρων παραμένει, αντί για 310 PS όμως η ισχύς του έχει ανέβει στα 370 PS. Κάτι ανάλογο ισχύει και για την κατανάλωση, που σημειώνει αύξηση 50 Nm (από τα 400 στα 450 Nm).

Τώρα αναφορικά με τα νούμερα, στα εργοστασιακά S3, τα πρώτα 100 km/h έρχονται από στάση σε 4,8 sec, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h. Η ΑΒΤ δεν δίνει αντίστοιχα στοιχεία για την πρότασή της, σίγουρα όμως τα νούμερα αυτά θα είναι καλύτερα. Λογικά θα μιλάμε για 0-100 κάτω από τα 4,5 sec και τελική τουλάχιστον 270 km/h.