Η Stellantis επενδύει σε Alfa Romeo και Lancia για τα επόμενα 10 χρόνια


Τα σχέδια της Stellantis περιλαμβάνουν επενδύσεις σε βάθος 10ετίας, ώστε κάθε μία από τις 14 εταιρείες να αποδείξει την αξία της. Alfa και Lancia αποτελούν πρώτη προτεραιότητα.

  • 14/5/2021

Από τότε που η Fiat Chrysler Automobiles συνενώθηκε με την Peugeot Citroen (PSA) και δημιούργησαν την Stellantis, πολύς κόσμος αναρωτήθηκε αν υπάρχει χώρος κάτω από την ομπρέλα της για 14 διαφορετικές εταιρείες. Και ειδικότερα για την Alfa Romeo, την Lancia, την DS Automobiles και την Chrysler.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του CEO, Carlos Tavares, δεν υπάρχουν «άσχημες» ειδήσεις που να αφορούν τις τρεις ευρωπαϊκές μάρκες, καθώς συνεργάζονται από τώρα για νέα μοντέλα που θα κυκλοφορήσουν το 2024. Αλλά ούτε και για την Chrysler υπάρχει προς το παρόν κάποια αρνητική σκέψη, αφού σε όλες τις προαναφερθείσες, η Stellantis πρόκειται να επενδύσει για μια περίοδο 10 ετών, ώστε να αποδείξουν την αξία τους.

Σε κάθε μία από αυτές θα υπάρξει η ευκαιρία, ώστε να κρατηθεί δυνατή και μέσα στο παιχνίδι της αγοράς. Προς το παρόν, η μόνη από τις οποίες φαντάζει να έχει ένα πιο λαμπρό μέλλον μπροστά της είναι η Alfa Romeo, η οποία διαθέτει την Giulia και την Stelvio, που θα πλαισιωθούν σύντομα με το Tonale και το μικρότερο crossover Brennero.

Σχετικά με την DS Automobiles, τα πλάνα αφορούν την επέκταση της γκάμας παρουσιάζοντας το hatchback/crossover DS4, αλλά και τη νέα ναυαρχίδα DS9, που ουσιαστικά είναι μια πιο πολυτελής και επιμηκυμένη έκδοση του Peugeot 508.

Η Lancia «προβληματίζει» κάπως για το ρόλο που θα διαδραματίσει μελλοντικά, από τη στιγμή που διαθέτει μονάχα το Ypsilon και αυτό ουσιαστικά με παρουσία μόνο στην Ιταλία. Επίσης, και στην Abarth μπαίνει ένα ερωτηματικό, αφού η Stellantis διατηρεί ακόμα και την SRT σαν φίρμα για τις πιο σπορ κατασκευές.    

Όπως και έχει, το προνόμιο της Stellantis και του Carlos Tavares είναι ότι διαθέτει στην φαρέτρα του πολύ δυνατά brand names και με την κατάλληλη διαχείριση μπορεί να διαδραματίσουν έναν σημαντικό ρόλο στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία.

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον μαγικό κόσμο του αυτοκινήτου.