Η ανάρτηση της νέας Rolls-Royce Ghost (Video)


Η Rolls-Royce παρουσιάζει σε ένα σύντομο βίντεο κάποια από τα τεχνικά στοιχεία της καινούργιας Ghost και κυρίως τον τρόπο που θα λειτουργεί η ανάρτηση του νέου υπερπολυτελούς μοντέλου.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 11/8/2020

Η δεύτερη «γενιά» της Rolls-Royce Ghost αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του φθινοπώρου, όπως έχει ανακοινωθεί. Το νέο μοντέλο θα είναι περισσότερο πολυτελές από πριν και, όπως είναι φυσικό, θα διαθέτει πολλά σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα που θα εξυπηρετούν τους επιβάτες του. Ένας από τους τομείς στον οποίο έχει δοθεί ιδιαίτερη σημασία είναι η άνεση της ανάρτησης αλλά και η λειτουργία της σε περίπτωση που κάποιος θέλει να την οδηγήσει ο ίδιος και να κινηθεί με πιο γρήγορο ρυθμό.

Έτσι, οι άνθρωποι της βρετανικής εταιρείας εξέλιξαν το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα «Planar», όπως το ονομάζουν. Αυτό διαθέτει μία επιπλέον διάταξη η οποία συνδέεται με τα άνω ψαλίδια της εμπρός ανάρτησης, χάρη στην οποία περιορίζονται σημαντικά οι ταλαντώσεις του αυτοκινήτου σε σχέση με πριν («Upper Wishbone Damper»). Σύμφωνα με την εταιρεία, η εξέλιξή του διήρκεσε τρία χρόνια μέχρι να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. Επίσης, υπάρχει το σύστημα «Flagbearer» το οποίο, μέσω κάμερας, ανιχνεύει την επιφάνεια του δρόμου εμπρός από το όχημα και προετοιμάζει τη ρύθμιση της απόσβεσής της αναλόγως της κατάστασης του οδοστρώματος.

Τέλος, για την όσο το δυνατόν πιο άνετη μετακίνηση των επιβατών της νέας Ghost, το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διαθέτει το σύστημα «Satellite Aided Transmission». Αυτό, λαμβάνει δεδομένα μέσω του συστήματος GPS για το ανάγλυφο του εδάφους στο οποίο κινείται το αυτοκίνητο κάθε φορά και προεπιλέγει την κατάλληλη σχέση στο κιβώτιο, την οποία εμπλέκει ακριβώς όταν χρειάζεται και με τρόπο που να περνά όσο το δυνατόν απαρατήρητη ως διαδικασία από τους επιβάτες. Ο κ. Jonathan Simms, επικεφαλής της ομάδας που εξέλιξε την καινούργια Rolls-Royce, δήλωσε σχετικά: «Οι πελάτες της Ghost μάς είπαν ότι είναι ένα αυτοκίνητο που το θέλουν για τη συλλογή τους και τους ελκύει πολύ το πόσο απλή και ευέλικτη είναι. Δεν προσπαθεί να είναι ένα sports car, δεν προσπαθεί να είναι μεγαλόσχημη. Είναι απλά εξαιρετική και εξαιρετικά απλή. Όταν αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε το καινούργιο μοντέλο, η ομάδα των μηχανικών έπρεπε να ξεκινήσει από την αρχή. Εξελίξαμε περισσότερο την αρχιτεκτονική του σασί και κατασκευάσαμε ένα όχημα με πιο δυναμικά οδηγικά χαρακτηριστικά, πολυτελέστερο και πιο αβίαστα εύχρηστο».