H Apple προσέλαβε τον Διευθυντή λογισμικού Autopilot από την Tesla


Όπως ανακοινώθηκε, η Apple ενέταξε στο δυναμικό της τον Διευθυντή που ήταν υπεύθυνος για τη δημιουργία του λογισμικού στο σύστημα Autopilot της Tesla, αναθερμαίνοντας τα σενάρια για τη δημιουργία αυτοκινήτου από την πρώτη.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 9/11/2021

Η είδηση για την ενδεχόμενη δημιουργία ενός αμιγώς ηλεκτροκίνητου οχήματος από την Apple απασχόλησε τον παγκόσμιο αυτοκινητικό Τύπο τόσο πέρυσι όσο και εφέτος, την αρχή της χρονιάς. 

Έστω και σε επίπεδο φημολογίας, τότε, η γνωστή εταιρεία ηλεκτρονικών συσκευών προηγμένης τεχνολογίας, απασχόλησε την επικαιρότητα για έναν τομέα που ξεφεύγει των συνηθισμένων δραστηριοτήτων της.

Όμως, πρόσφατα, ανακοινώθηκε ότι προσέλαβε τον κ. Christopher «CJ» Moore, ο οποίος κατείχε τη θέση του Διευθυντή εξέλιξης του λογισμικού που χρησιμοποιεί η Tesla στο σύστημα αυτόνομης οδήγησης «Autopilot», στα μοντέλα της.

Αυτή η κίνηση της Apple επανέφερε στο προσκήνιο την πιθανότητα να έπραξε αυτό με σκοπό να δώσει νέα ώθηση στην υπόθεση δημιουργίας του πρώτου αυτοκινήτου της. Μάλιστα, ο κ. Moore είναι το δεύτερο στέλεχος που αποκτά η εταιρεία από την Tesla σε σύντομο χρονικό διάστημα, καθώς έχει προηγηθεί ο κ. Stuart Bowers στα τέλη της προηγούμενης χρονιάς, ο οποίος ήταν Αντιπρόεδρος στο τμήμα Μηχανολογίας της δεύτερης.

Αυτά τα δύο στελέχη δεν είναι τα μόνα που έχουν αφήσει την Tesla για την Apple, καθώς η τελευταία έχει πάρει τόσο τον κ. Michael Schwekutsch, επικεφαλής συστημάτων μετάδοσης της κίνησης, όσο και τον κ. Steve MacManus, επικεφαλής σχεδιασμού του εσωτερικού οχημάτων. 

Πέραν αυτών, η εταιρεία έχει προσλάβει διακριθέντα στελέχη και από άλλες εταιρείες υψηλής τεχνολογίας, γεγονός που δίνει βάση ότι προετοιμάζει την ομάδα η οποία θα εργαστεί για τη δημιουργία ενός αυτοκινήτου. Προς το παρόν δεν υπάρχει οποιαδήποτε επίσημη ενημέρωση, είτε ως επιβεβαίωση είτε ως άρνηση αυτής της πιθανότητας, από την Apple.