Το Apple iPhone θα προσφέρει πρόσβαση στο αυτοκίνητό σας


H Apple πρόκειται να αναβαθμίσει τη δυνατότητα του κινητού τηλεφώνου της iPhone ώστε μέσω αυτού ο οδηγός να μπορεί να χειρίζεται περισσότερα συστήματα σε ένα αυτοκίνητο, όπως τον κλιματισμό, το ραδιόφωνο ή τα ηλεκτρικά καθίσματα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 8/10/2021

Όπως έγινε γνωστό, οι άνθρωποι της Apple Inc. εργάζονται για να δημιουργήσουν ένα νέο σύστημα στο iPhone χάρη στο οποίο ο οδηγός θα έχει αυξημένες δυνατότητες διάδρασης με τα συστήματα του αυτοκινήτου του.

Το πρόγραμμα, το οποίο προς το παρόν βρίσκεται στο αρχικό στάδιο εξέλιξης, έχει την κωδική ονομασία «Iron Heart». Μέσω αυτού θα υπάρχει η δυνατότητα να μπορεί κάποιος να έχει πληροφορίες ή να χειρίζεται εξ αποστάσεως (για) συστήματα όπως ο κλιματισμός, τα ηλεκτρικά καθίσματα ή την ταχύτητα κίνησης του οχήματος. 

Θυμίζουμε ότι η αμερικανική εταιρεία έχει δημιουργήσει από το 2014 την εφαρμογή «CarPlay» μέσω της οποίας το κινητό τηλέφωνό της συνδέεται στο σύστημα infotainment του αυτοκινήτου. Για την εξέλιξη της καινούργιας θα χρειαστεί η συνεργασία της με αυτοκινητοβιομηχανίες και αυτή την περίοδο τα στελέχη της Apple κάνουν διερευνητικές επαφές. 

Σύμφωνα με αυτούς, η δημιουργία της νέας εφαρμογής αναμένεται να φέρει πολλά χρήματα στα ταμεία της, ενώ θα της επιτρέψει να εμπλακεί πιο ενεργά στον κλάδο της Αυτοκινητοβιομηχανίας, χωρίς να χρειαστεί να δημιουργήσει το δικό της όχημα, ένα ενδεχόμενο που κατά καιρούς εμφανίζεται στην δημοσιογραφική επικαιρότητα μόνο και μόνο για να λόγους δημοσιότητας.

Με την καινούργια εφαρμογή αναβαθμίζεται το «CarPlay» και μέσω του iPhone θα μπορούν να παρέχονται πληροφορίες για την εξωτερική θερμοκρασία και αυτή που επικρατεί εντός του οχήματος, για το ποσοστό υγρασίας, να ρυθμίζεται η προτιμώμενη θερμοκρασία και η ένταση στο σύστημα κλιματισμού, να ρυθμίζονται τα ηλεκτρικά καθίσματα και η κλίση του υποβραχιόνιου και να ενημερώνεται ο οδηγός για την ταχύτητα κίνησης του οχήματος ή για την εναπομείνασα ποσότητα καυσίμου στο ρεζερβουάρ.

Η Apple συνεργάζεται ήδη με την BMW και τη Volkswagen για να μπορεί η εφαρμογή «CarPlay» και το λειτουργικό IOS να είναι απολύτως συμβατό με τα συστήματα των μοντέλων του. Πρόσφατα, το ίδιο έκανε και η Google με τη Volvo, τα μοντέλα της οποίας διαθέτουν πλέον εφαρμογές της πρώτης.