H BAC ετοιμάζει υδρογονοκίνητη έκδοση του Mono


Η βρετανική εταιρία παρουσίασε teaser φωτογραφίες από το νέο της δημιούργημα, που θα φέρει κινητήρα FCEV και αναπτύσσεται από κοινού με την Viritech.

  • 27/1/2022

Μια δεκαετία μετά την παρουσίαση του Mono και δύο μόλις χρόνια μετά το λανσάρισμα της βελτιωμένης έκδοσής του, Mono R, η βρετανική BAC αποκαλύπτει το επόμενο δημιούργημά της το οποίο θα χρησιμοποιεί ως καύσιμο το υδρογόνο.

Η λογική που θέλει τις κατασκευάστριες να κινούνται προς τον μηδενισμό της εκπομπής ρύπων των οχημάτων τους ακολουθείται, πλέον και επισήμως, από τους Βρετανούς, που φιλοδοξούν μέχρι το 2030 να έχουν μετατραπεί σε μία «πράσινη» –ως προς τα μοντέλα της- εταιρεία.

Οι teaser φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα δεν αποκαλύπτουν πολλά σχετικά με το μοντέλο ενώ φαίνεται πως σχεδιαστικά θα βαδίσουν πάνω στα χνάρια του Mono R. Παράλληλα έγινε γνωστό πως ο κινητήρας υδρογόνου αναπτύσσεται από κοινού με την Viritech έχοντας ως βασικές αρχές τις υψηλές επιδόσεις και την κορυφαία οδηγική εμπειρία.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την Virtech χρησιμοποιώντας την προηγμένη τεχνογνωσία της για την κατασκευή ενός κινητήρα που θα χρησιμοποιεί ως καύσιμο το υδρογόνο. Η τεχνολογία ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή την ανάπτυξής μας και παραμένουμε προσηλωμένοι στην εξερεύνηση νέων καινοτομιών που αφορούν την αυτοκίνηση», ήταν το σχόλιο του Διευθυντή Ανάπτυξης της BAC, Neil Briggs. Την ίδια στιγμή δεν αποκαλύφθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες για το επερχόμενο μοντέλο ενώ δεν έγινε γνωστό ούτε και το χρονοδιάγραμμα της ανάπτυξής του.

Πηγή: bac-mono.com