Η βιετναμέζικη VinFast έρχεται στην Ευρώπη


Στην πολύ δύσκολη ευρωπαϊκή αγορά, μαζί με αυτή των Η.Π.Α. και του Καναδά, αποφάσισε να μπει η βιετναμέζικη εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων VinFast, ξεκινώντας από το 2022 με δύο ηλεκτρικά crossover.

  • 19/7/2021

Η VinFast είναι ίσως ένα όνομα που δεν έχετε ακούσει και ιδρύθηκε τα τελευταία χρόνια, αλλά αυτό δεν την εμποδίζει να είναι η πρώτη κατασκευάστρια αυτοκινήτων από το Βιετνάμ που στοχεύει να εισέλθει στις αγορές παγκοσμίως. Είναι μια σχετικά νέα εταιρεία μιας και ιδρύθηκε το 2017, αλλά αυτό δεν τους εμπόδισε να παράγουν μερικά ενδιαφέροντα αυτοκίνητα, όπως το SUV Presidentπου παρουσιάστηκε πέρυσι και βασιζόταν τεχνικά στην BMW X5 και εξοπλιζόταν με έναν V8 της General Motors.

«Η VinFast έχει δημιουργήσει αντιπροσωπείες σε πέντε διεθνείς αγορές και σύντομα θα ανοίξει εκθέσεις στην Καλιφόρνια», δήλωσε η εταιρεία. Πιο συγκεκριμένα, οι πέντε αγορές είναι οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Γαλλία, η Γερμανία και η Ολλανδία.

Προς το παρόν, οι πέντε προαναφερόμενες αγορές θα λάβουν δύο ηλεκτρικά crossover μεσαίου μεγέθους: το VFe35 και το VFe36. Και τα δύο αυτοκίνητα θα κυκλοφορήσουν τον Μάρτιο του 2022. Το VFe35 θα έχει μέγιστη ισχύ 402 ίππων και ροπή 640Nm με αυτονομία έως και 500 χιλιόμετρα, ενώ το κορυφαίο VFe36 θα έχει τις ίδιες τιμές ισχύος και ροπής, αλλά με μεγαλύτερη εμβέλεια 550 χιλιομέτρων.