Η BMW κάνει το εργοστάσιο στο Μόναχο πλήρως ηλεκτρικό το 2024


Η πρώτη ηλεκτρική BMW i4 πέρασε από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου του Μονάχου και η γερμανική εταιρεία δήλωσε ότι το νέο ηλεκτρικό της μοντέλο θα σημάνει μία μεγάλη αλλαγή για το εργοστάσιο της μετατρέποντας το σε αμιγώς ηλεκτρικό.

  • 25/10/2021

Με την έναρξη παραγωγής της αμιγώς ηλεκτρικής BMW i4, η βαυαρική φίρμα ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει την παραγωγή κινητήρων εσωτερικής καύσης στην κεντρική μονάδα παραγωγής της, στο Μόναχο, από το 2024.

Παράλληλα, σύμφωνα με το σχεδιασμό, μέχρι το 2023 περισσότερα από τα μισά οχήματα που θα παράγονται στο Μόναχο θα είναι εξηλεκτρισμένα, είτε πλήρως ηλεκτρικά, ή plug-in υβριδικά.

Μέχρι το τέλος του 2024 μάλιστα, η παραγωγή των κινητήρων εσωτερικής καύσης του BMW Group θα έχει μετακομίσει πλήρως στην Αυστρία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η παραγωγή της της νέας BMW i4στο Μόναχο πραγματοποιείται στην ίδια γραμμή παραγωγής με άλλα συμβατικά μοντέλα, όπως η Σειρά 3 Sedan και Touring και η νέα Σειρά 4 Gran Coupe. Αυτά θα συνεχίσουν να κατασκευάζονται και μετά το 2024 στο Μόναχο εκτός φυσικά από τους θερμικούς κινητήρες τους. Για την παραγωγή της νέας i4, η γερμανική εταιρεία προχώρησε σε συνολική επένδυση ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα δε με τον σχεδιασμό της γερμανικής εταιρείας, έως το 2030 το 50% των πωλήσεων της θα είναι ηλεκτρικά οχήματα.