Η BMW παίρνει στο κυνήγι όσους πουλάνε «μαϊμού» προϊόντα της


Η BMW οδήγησε στις δικαστικές αίθουσες τέσσερις πωλητές που εμπορεύονταν προϊόντα με το σήμα της, χωρίς να έχουν λάβει σχετική άδεια.

  • 11/2/2024

Όλο και πιο επιθετικά κινούνται οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες τον τελευταίο καιρό εναντίον όσων εκμεταλλεύονται εμπορικά τα σήματά τους χωρίς να έχουν λάβει σχετική άδεια. Η αρχή έγινε με τη Ferrari η οποία πριν από λίγου καιρό ανέβασε ειδική πλατφόρμα στο επίσημο site της όπου δέχεται καταγγελίες για πλαστά προϊόντα.

Πλέον, έρχεται η BMW να δώσει συνέχεια αφού σε συνεργασία με την Amazon οδήγησαν στην ισπανική δικαιοσύνη τέσσερις πωλητές που εμπορεύονταν διαδικτυακά fake προϊόντα των Βαυαρών, όπως καπάκια βαλβίδων, σήματα, μπρελόκ και κονκάρδες. Όλα είχαν πάνω τους το σήμα της BMW χωρίς η εταιρεία να έχει δώσει την άδειά της.

Η είδηση έγινε γνωστή μέσα από ανακοίνωση που εξέδωσε η Amazon στη σελίδα της. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αμερικανική εταιρεία έχει ειδικό τμήμα που ασχολείται αποκλειστικά με υποθέσεις παραχάραξης και με δική της πρωταβουλία κατατέθηκε η μήνυση, ωστόσο δεν αποκάλυψε ποια ήταν η ποινή που επιβλήθηκε στους πωλητές.

Παράλληλα γνωστοποίησε ότι ο εντοπισμός τους έγινε με χρήση προηγμένης τεχνολογίας μηχανικής εκμάθησης και στη συνέχεια συνεργάστηκε με την BMW για να επιβεβαιώσει ότι τα συγκεκριμένα προϊόντα ήταν πράγματι πλαστά.

Τέλος, θυμίζουμε ότι πέρυσι ένας άνδρα από την Φλόριντα των ΗΠΑ εντοπίστηκε από την υπηρεσία της Amazon να πουλάει πλαστά προϊόντα της εταιρείας Cisco. Στον αρχικό διακανοσισμό αναγκάστηκε να πληρώσει πρόστιμο ύψους 15 εκατ. δολ. ωστόσο η υπόθεση του δεν έχει τελεσιδικήσει και κινδυνεύει να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης έως και 6,5 χρόνια.

Ο άνδρας είχε στήσει διαφορετικές εταιρείες που εισήγαγαν πλαστά προϊόντα της Cisco και στη συνέχεια τα πουλούσε, συγκεντρώνοντας εκατομμύρια δολάρια στους τραπεζικούς του λογαριασμούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

BMW - Mercedes: Οι «αιώνιοι αντίπαλοι» δίνουν τα χέρια για χάρη της ηλεκτροκίνησης

Τρεις αυτοκινητοβιομηχανίες στο top10 των κορυφαίων brands του κόσμου

Η BMW M2 αποκτά νέες, «πισταδόρικες» ζάντες και απογειώνει την εμφάνισή της (photos)