Η BMW προσφέρει τα θερμαινόμενα καθίσματα στα μοντέλα της με μηνιαία συνδρομή


Η BMW έφερε τα συνδρομητικά πακέτα στο τιμολόγιό της, με τα θερμαινόμενα καθίσματα να είναι η πρώτη προσθήκη στη συγκεκριμένη υπηρεσία.

  • 11/7/2022

Μοιάζει με λειτουργία βγαλμένη από βιντεοπαιχνίδι όμως είναι πραγματικότητα. Η BMW, όπως και άλλες εταιρείες, έχει φέρει ήδη τα συνδρομητικά πακέτα αναβαθμίσεων στα οχήματά της, με ένα από αυτά, να είναι τα θερμαινόμενα καθίσματα. 

Οι κάτοχοι BMW στην Νότιο Κορέα έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν μηνιαία συνδρομή στο ConnectedDrive κατάστημα της εταιρείας, προκειμένου το όχημά τους να διαθέτει θερμαινόμενα καθίσματα.

Το κόστος της συνδρομής ανέρχεται στα $18 το μήνα, ενώ υπάρχουν οι εναλλακτικές επιλογές του ετησίου πακέτου για $176 και του τριετούς πακέτου για $283. Προσφέρεται ένας μήνας δοκιμής δωρεάν, ενώ αγορά για απεριόριστη χρήση κοστίζει $406.

Το ConnectedDrive κατάστημα της BMW είναι μία ιστοσελίδα που επιτρέπει στους κατόχους οχημάτων BMW να κατεβάζουν διάφορες εφαρμογές, κάνοντας την εγκατάσταση των αναβαθμίσεων εύκολη και γρήγορη, χωρίς να απαιτείται επίσκεψη στην αντιπροσωπεία.

Ένα παρόμοιο συνδρομητικό πακέτο προσφέρεται από την BMW προκειμένου ο οδηγός να απολαμβάνει το θερμαινόμενο τιμόνι το οποίο κοστίζει στα $10 το μήνα, ή $92 το χρόνο, ή $161 για τρία χρόνια, ή $222 για απεριόριστη χρήση.

Η επιλογή του ασύρματου Apple CarPlay κοστίζει $305, ενώ το ConnectedDrive Store επιτρέπει στους χρήστες να αναβαθμίσουν τους προβολείς για να έχουν υποβοήθηση μεγάλης σκάλας, προστιθέμενα συστήματα ασφαλείας αλλά και ένα σύστημα με κάμερα που καταγράφει το περιβάλλον.

Εκτός αυτού, μέσω του ConnectedDrive, είναι διαθέσιμη η υπηρεσία IconicSounds Sport, που προσφέρει τη δυνατότητα παραγωγής ψεύτικων ήχων κινητήρα μέσω των ηχείων του αυτοκινήτου και κοστίζει $138 για απεριόριστη χρήση.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι οι εταιρείες αναμένουν τα συνδρομητικά πακέτα να αποτελέσουν μια σημαντική πηγή εσόδων, με τη Stellantis να έχει υπολογίσει ότι μέχρι το τέλος της δεκαετίας θα κερδίζει $23 δις ανά έτος (!) από συνδρομητικές υπηρεσίες όπως οι παραπάνω.