H Bugatti Bolide επίσημα το πιο όμορφο hypercar στον κόσμο


Υπερίσχυσε τριών αντιπάλων της που δεν αποκαλύφθηκαν στο 36ο Φεστιβάλ Αυτοκίνησης του Παρισιού.

  • 6/10/2021

Αν στα «θέλω» σας για την αγορά ενός hypercar είναι να είναι… εστεμμένο για την ομορφιά του, όπως ακριβώς τα super models στις πασαρέλες, τότε δεν έχετε κανένα λόγο για τηρείτε στάση αναμονής απέναντι στην Bolide, αυτό το εξωτικό αυτοκίνητο που έχει κατασκευαστεί μόνο για χρήση σε πίστα!

Σας πληροφορούμε λοιπόν, πώς στο 36ο Φεστιβάλ Αυτοκίνησης του Παρισιού (Festival Automobile International), η Bugatti Bolide δια… περιπάτου κέρδισε αυτόν τον τίτλο, έχοντας υπερισχύσει τριών αντιπάλων της που δεν αποκαλύφθηκαν.

Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός έχει ως προϋπόθεση τα 60.000 ευρώ για να μπορέσει να συμμετάσχει κάποιο αυτοκίνητο, τα οποία, βεβαίως είναι απλά… λεπτομέρεια για την Bolide των 4 εκατομμυρίων ευρώ!  

«Είναι τιμή μας πως το μοντέλο μας κέρδισε ένα τόσο καταξιωμένο βραβείο, με ψήφους από ειδικούς του επαγγέλματος. Πολλά συγχαρητήρια στη σχεδιαστική ομάδα που τελειοποίησε όλες τις λεπτομέρειες της Bolide», δήλωσε ο επικεφαλής σχεδιασμού της Bugatti, Αχίμ Ανσχάιτ για το βραβείο.

H Bugatti Bolide που παρουσιάστηκε το 2020 είναι κυριολεκτικά «πυραυλοκίνητη», καθώς τροφοδοτείται από τον θηριώδη quad-turbo W16 κινητήρα 8.0 λίτρων και των 1.824 ίππων, ωστόσο η έκδοση παραγωγής περιορίζεται στους 1.578 ίππους...

Σημειώνεται πώς στον συγκεκριμένο διαγωνισμό στο Παρίσι, το Audi Q4 E-Tron Sportback αναδείχθηκε ως το «πιο όμορφο showcar», ενώ το DS Aero Sport Lounge στέφθηκε το «πιο όμορφο πρωτότυπο αυτοκίνητο». Η Mercedes-Benz Vision AVTR κέρδισε στην κατηγορία «φουτουριστικό αυτοκίνητο» και η Maserati MC20 πήρε το έπαθλο για το «πιο όμορφο supercar».