H Bugatti Bolide «τρομάζει» ακόμα και στο ρελαντί (video)


Η άφιξη του εντυπωσιακού hypercar των 1.825 PS στη ιταλική λίμνη Κόμο μάς έδωσε την ευκαιρία να απολαύσουμε τον σοκαριστικό ήχο της.

  • 23/5/2022

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, στη βόρεια Ιταλία διεξήχθη η μεγάλη γιορτή του κλασικού αυτοκινήτου Concours d'Elegance όπου οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά σπάνιες προτάσεις της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας. Στη φετινή εκδήλωση συμμετείχε και η Bugatti παίρνοντας την απόφαση να εκθέσει την Bolide, το πολυαναμενόμενο και άκρως εντυπωσιακό hypercar.

Για να μπορέσει η Bolide να κατέβει από το φορτηγό που τη μετέφερε στη λίμνη Κόμο στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση αφού η χαμηλή απόσταση από το έδαφος δημιούργησε τις αναμενόμενες δυσκολίες.

Οι άνθρωποι όμως που ανέλαβαν το έργο κατάφεραν να το φέρουν εις πέρας, ενώ έδωσαν την ευκαιρία σε πολλούς επισκέπτες που βρέθηκαν εκεί να δουν το hypercar και να ακούσουν τον απίστευτο ήχο του κινητήρα, που προκάλεσε χαμόγελα ενθουσιασμού ακόμα και στο ρελαντί!

Θυμίζουμε ότι η Bugatti Bolide έχει στηθεί πάνω στην πλατφόρμα της Chiron, ωστόσο οι παρεμβάσεις που έχει δεχθεί έχουν απογειώσει τις επιδόσεις της. Στο εσωτερικό της βρίσκεται ένας W16 των 8 λίτρων που έχει συνδυαστεί με τέσσερις νέους υπερσυμπιεστές καυσαερίων και αποδίδουν 1.825 PS και 1.850 Nm ροπής.

Εξίσου εντυπωσιακός είναι και ο περιορισμός στο συνολικό βάρος που δεν ξεπερνά τα 1.240 kg. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή η Bolide επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 2.17 sec. ενώ η τελική ταχύτητα ξεπερνά τα 500 km/h.

To αυτοκίνητο που θα δείτε στο video είναι pre-production και χρησιμοποιείται σε εκδηλώσεις που λαμβάνει μέρος η γαλλική εταιρεία. Το hypercar θα κατασκευαστεί σε 40 μονάδες με την καθεμιά να κοστίζει 4.000.000€ (χωρίς τους φόρους) ενώ οι πρώτες παραδόσεις θα ξεκινήσουν το 2024.

Δείτε το video…

Πηγή: YouTube/TheTFJJ