Η Bugatti δεν προχωρά στη δημιουργία SUV - Οι λόγοι


Η Bugatti φαίνεται ότι δε θα προχωρήσει στη δημιουργία SUV τελικά, παρά τα αρχικά της σχέδια, που ήθελαν τους Γάλλους να κατασκευάζουν το πρώτο τους πλήρως ηλεκτρικό SUV.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 26/9/2022

Η Bugatti είχε ανακοινώσει ότι ένα από τα σχέδιά της για το μέλλον της εταιρείας βασιζόταν στον σχεδιασμό και κατασκευή ενός πλήρως ηλεκτρικού SUV. Τώρα, αυτά τα πλάνα δείχνουν ότι δε θα ακολουθηθούν, με τον διευθύνων σύμβουλο να επιβεβαιώνει.

Ο Mate Rimac, διευθύνων σύμβουλος της Bugatti, επιβεβαίωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι ένα SUV δε θα πλαισιώσει τον στόλο της εταιρείας, με νέες πληροφορίες όσον αφορά τους λόγους πίσω από αυτήν την απόφαση, να έρχονται στο φως. 

Ο διευθυντής σχεδιασμού της εταιρείας, Achim Anscheidt, μίλησε για το ενδεχόμενο η Bugatti να επεκταθεί στον τομέα των SUV: «Πάντα είχαμε μία ιδέα του πως θα ήταν μία δεύτερη γραμμή μοντέλων. Αλλά μετά σκεφτήκαμε επίσης ότι, μήπως αρχίζουμε να 'πουλάμε' την εταιρεία; Τι πρέπει να κάνουμε με αυτό το πολύτιμο λογότυπο; Μήπως ένα τέτοιο βήμα θα είναι υπερβολικό, να πουλήσουμε το λογότυπο για μερικούς αριθμούς;»

Συνέχισε λέγοντας ότι ο μεγάλος αριθμός παραγωγήςδεν ήταν ποτέ το κύριο μέλημα της εταιρείας, και αν όντως ακολουθούσαν αυτή τη γραμμή, θα έπρεπε να κάνουν τα βασικά τους μοντέλα ακόμα πιο μικρά σε παραγωγή: «Αν κυκλοφορήσουμε ένα καθημερινό, δεύτερο μοντέλο, θα πρέπει να το εξισορροπήσουμε, να μην ξεχάσουμε τις ρίζες της εταιρείας, ή να δημιουργήσουμε κάτι ακόμα πιο ειδικό. Αυτό σημαίνει ότι αν αυξήσουμε ελάχιστα την παραγωγή, θα πρέπει από την άλλη πλευρά να μειώσουμε την παραγωγή κάποιων άλλων μοντέλων, ώστε αυτά να παραμείνουν το βασικό προϊόν και να εξισορροπηθεί η κατάσταση»

Τα σχόλια αυτά έρχονται ως απάντηση στον πρώην διευθυντή της BugattiStephan Winkelmann, ο οποίος διοικεί την Lamborghini για δεύτερη συνεχή χρονιά. Ο Winkelmann είχε δηλώσει ότι η Bugatti θα έπρεπε να ακολυθήσει μία διαφορετική γραμμή πλεύσης, που θα πλαισιωνόταν από ένα νέο SUV, το οποίο θα έδινε την τέλεια ευκαιρία για τον εξηλεκτρισμό της, σύμφωνα με τον ίδιο.

Η Bugatti όμως, δε δείχνει πρόθυμη να ακολουθήσει αυτό το σενάριο, και φαίνεται να μένει πιστή στην παράδοσή της, δημιουργώντας τα πιο εξειδικευμένα και σπάνια αυτοκίνητα στον κόσμο. Το μότο της εταιρείας άλλωστε, συνεχίζει να είναι το «Αν συγκρίνεται, δεν είναι Bugatti,» κάτι που επίσης προβληματίζει την αυτοκινητοβιομηχανία:

Ο τομέας των SUV είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικός, με αποτέλεσμα όλα τα οχήματα να έχουν κάποιο άμεσο ανταγωνιστή. Σύμφωνα με την Bugatti, όσο ιδιαίτερο κι αν είναι το SUV της, δε θα είναι τόσο μοναδικό, όσο κάποιο άλλο από τα μοντέλα της.

Οι φωτογραφίες του δημοσιεύματος προέρχονται από τον designer Sajdin Osmancevic που εμπνεύστηκε το ψηφιακό δημιούργημα Bugatti Spartacus.