Η Bugatti La Voiture Noire των 13,4 εκατομμυρίων δολαρίων


Το υπεραυτοκίνητο της Bugatti έφτασε στην τελική του έκδοση για το ένα και μοναδικό αντίτυπο που θα περάσει από την γραμμή παραγωγής.

  • 3/6/2021

Λόγω της ολοκαίνουριας Rolls-Royce Boat Tailτων 28 εκατομμυρίων δολαρίων, η Bugatti La Voiture Noire δεν είναι πλέον το πιο ακριβό αυτοκίνητο που έχει κατασκευαστεί ποτέ. Αυτό όμως δεν την κάνει λιγότερο εντυπωσιακή.

Το ολοκαίνουριο υπεραυτοκίνητο με καταγωγή από το Molsheim της Γαλλίας αποκαλύφθηκε στην τελική έκδοση παραγωγής. Βέβαια, η λέξη «παραγωγή» μπορεί να είναι λίγο υπερβολική, δεδομένου ότι θα υπάρξει μόνο μία La Voiture Noire. Η τιμή της; Κάποιος την αγόρασε για 11 εκατομμύρια ευρώ (περίπου 13,4 εκατομμύρια δολάρια) χωρίς τους φόρους.

Η ντυμένη σ’ αυτό το μαύρο γυαλιστερό χρώμα La Voiture Noire είναι μια σύγχρονη ερμηνεία του Type 57 SC Atlantic του Jean Bugatti και χρειάστηκε δύο χρόνια για να εξελιχθεί. Έχουν επενδυθεί πάνω από 65.000 ώρες μηχανικής για την τελειοποίηση της μοναδικής δημιουργίας που βασίζεται στη Chiron, η οποία έχει ένα επιμηκυμένο μεταξόνιο. Ναι, οι έξι απολήξεις της εξάτμισης εξακολουθούν να υπάρχουν, κυριαρχώντας στο επιβλητικό πίσω μέρος του αυτοκινήτου.

Σχετικά με το μεταξόνιο, η απόσταση μεταξύ των αξόνων έχει αυξηθεί κατά 250 χιλιοστά σε σύγκριση με ένα «κανονικό» Chiron και το συνολικό μήκος έχει αυξηθεί κατά 450 χιλιοστά. Το one-off  La Voiture Noire διαθέτει ένα custom αμάξωμα με ορατές επιφάνειες από ανθρακονήματα και ένα μεταλλικό χρώμα που περιγράφεται ως «μαύρο γυαλιστερό άνθρακα». Η Bugatti ισχυρίζεται ότι το ειδικό φινίρισμα «δεν δημιουργεί σχεδόν καθόλου αντανακλάσεις, αλλά προκαλεί δράμα.»

Στη συνέχεια, υπάρχουν οι προβολείς, με περισσότερα από 25 ξεχωριστά στοιχεία ενωμένα σε κάθε φωτιστικό σώμα. Η μπροστινή μάσκα της Bugatti έχει τυπωθεί σε 3D εκτυπωτή, ενώ η μακριά λεπτή λωρίδα LED στο πίσω μέρος διαθέτει ένα μονοκόμματο πλαίσιο χωρίς αρμούς -πρώτη φορά που τοποθετείται σε μία Bugatti.

Η Bugatti τονίζει ότι η La Voiture Noire είναι κάτι παραπάνω από μία Chiron με νέα ρούχα, αφού εκτός από το τεντωμένο μεταξόνιο, έγιναν αρκετές πρόσθετες τροποποιήσεις. Η La Voiture Noire έχει διαφορετικό σύστημα ψύξης και τροχούς, ενώ ο χαρακτήρας του αυτοκινήτου είναι περισσότερο προσανατολισμένος προς ένα grand tourer.