Η εξωπραγματική Bugatti La Voiture Noire στην πίστα


Λίγο πριν παραδοθεί στο τυχερό πελάτη, το αυτοκίνητο των 18 εκατομμυρίων ευρώ, "συνελήφθη" από τον φωτογραφικό φακό να δοκιμάζεται σε πίστα. Στις 31 Μαϊου η επίσημη αποκάλυψή της. 

  • 27/5/2021

Οι Chiron είναι μοναδικές από την φύση τους, αφού κάθε πελάτης έχει την δυνατότητα να εξατομικεύσει το hypercar με τον W16 κινητήρα σύμφωνα με τα γούστα του. Με το αζημίωτο φυσικά.

Είναι φυσικό πώς κανείς δεν θα μπει σε μία αντιπροσωπεία της Bugatti και θα ζητήσει την «φθηνότερη» έκδοση, δεδομένου ότι οι ιδιοκτήτες συνήθως υπερβάλλουν με τα προαιρετικά αξεσουάρ. Όμως η La Voiture Noire πηγαίνει το customization σε άλλο επίπεδο, αφού μόνο ένα αυτοκίνητο θα κατασκευαστεί και μάλιστα με αμάξωμα από ανθρακόνημα.

Αποτίνοντας φόρο τιμής στην Type 57 SC Atlantic, «Το Μαύρο Αυτοκίνητο» θα αποκαλυφθεί στην τελική μορφή παραγωγής του στις 31 Μαΐου. Πριν την παγκόσμια πρεμιέρα του, η Bugatti έδωσε μερικές φωτογραφίες που δείχνουν την εξέλιξη του hypercar στην πίστα.

Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία, σε αυτό το project οι μηχανικοί έχουν επενδύσει 65.000 ώρες εργασίας, οι οποίες αντιστοιχούν σε 7 χρόνια και 4 μήνες περίπου. Πράγμα απίστευτο, μιας και η La Voiture έχει βασιστεί σε μεγάλο βαθμό στην Chiron. Γνωστή και ως «το μοναδικό κομμάτι υψηλής… ραπτικής που δημιουργήθηκε ποτέ στην αυτοκίνηση», η μαύρη Bugatti παρουσιάστηκε αρχικά τον Μάρτιο του 2019 στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης, ως ένα ηλεκτρικό supercar. Δύο χρόνια αργότερα, τον Μάιο του 2021, στον χώρο του κινητήρα φιλοξενείται ένας 8 λίτρων κινητήρας σε διάταξη W με 16 κυλίνδρους και 4 turbo, απόδοσης 1.500 ίππων και 1600 Nm ροπής.

Η Bugatti περιγράφει την La Voiture Noire ως «έργο τέχνης της αυτοκινητοβιομηχανίας», που έχει ό,τι χρειάζεται για να «διατηρήσει το όνομα του μέσα στους αιώνες». Το αυτοκίνητο αυτό εντάσσεται στην κλάση «G» σε ότι αφορά την ενεργειακή του απόδοση, μια και καταναλώνει 22 λίτρα καυσίμου ανά 100 χιλιόμετρα και εκπέμπει 505,61 γραμμάρια CO2 ανά χιλιόμετρο.

Πιθανότατα το La Voiture Noire να είναι το πιο ακριβό αυτοκίνητο στην πλανήτη με την ασύλληπτη τιμή των 11 εκατομμυρίων ευρώ προ φόρων (πάνω από 18 εκατομμύρια ευρώ υπολογίζεται η τιμή λιανικής).

Η εταιρία δεν έχει αποκαλύψει την ταυτότητα του αγοραστή ακόμα, αλλά γνωρίζουμε ότι πλήρωσε 4 φορές την τιμή μίας βασικής Chiron.

Τα σχέδια κατασκευής hypercar τα οποία βασίζονται στην Chiron δεν έχουν τελειώσει ακόμα για την Bugatti, μιας και αναμένεται το Bolide που προορίζεται μόνο για πίστα και θα αποκαλυφθεί μέσα στο 2021.