H Daimler θα περικόψει 10.000 θέσεις εργασίας


Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή της, η Daimler σκοπεύει να μειώσει κατά τουλάχιστον 10.000 τους εργαζομένους της σε αυτή εντός της επόμενης τριετίας. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 29/11/2019

Στο πλαίσιο μείωσης του κόστους παραγωγής και της αύξησης των επενδύσεων για την εξέλιξη νέων ηλεκτροκίνητων μοντέλων, τα ανώτατα στελέχη της Daimler αποφάσισαν να περικόψουν τουλάχιστον 10.000 θέσεις εργασίας παγκοσμίως, τα προσεχή τρία χρόνια. Στην απόφασή τους αυτή συνέβαλε και το γεγονός ότι μειώνεται ο συνολικός ετήσιος αριθμός πωλήσεων της εταιρείας. Σημειώνουμε ότι είναι η τρίτη φορά σε έναν χρόνο που η Daimler ανακοινώνει πρόγραμμα περικοπών. 

Όπως έγινε γνωστό, ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί περίπου στο 3% του εργατικού δυναμικού της εταιρείας (η οποία απασχολεί 304.680 άτομα) και προέκυψε έπειτα από συμφωνία με τα συνδικάτα εργαζομένων σε αυτή. Στο πρόγραμμα που εκπονήθηκε προβλέπεται ότι θα δοθούν κίνητρα, όπως υψηλή αποζημίωση σε περίπτωση απόλυσης ή για πρόωρη συνταξιοδότηση, ειδικά στους υπαλλήλους της στη Γερμανία. Ο κ. Ola Kallenius, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Daimler AG και Διευθύνων Σύμβουλος της Mercedes-Benz στο τμήμα επιβατικών οχημάτων, έχει προειδοποιήσει ότι για τα επόμενα δύο χρόνια τα λειτουργικά κέρδη της Mercedes-Benz θα είναι 4%, σαφώς μειωμένα σε σχέση με ό,τι ίσχυε τα προηγούμενα χρόνια.