Η Dongfeng ίσως μειώσει το ποσοστό της στον Όμιλο PSA


Σύμφωνα με πληροφορίες , η Dongfeng Motor Group συζητά το ενδεχόμενο να μειώσει το ποσοστό που κατέχει στον Όμιλο PSA εξαιτίας της μικρότερης αξίας των μετοχών λόγω του κορωνοϊού.

  • 2/4/2020

Βάσει δημοσιευμάτων στον κινεζικό και βρετανικό Τύπο, οι υπεύθυνοι της Dongfeng Motor Group εξετάζουν την πιθανότητα να μειώσουν περαιτέρω το ποσοστό που κατέχουν στον Όμιλο PSA, επειδή η αξία των μετοχών έχει μειωθεί εξαιτίας της ύφεσης που έχει προκαλέσει η πανδημία ο κορωνοϊού. Η Dongfeng Motor Group πλέον κατέχει το 4,5% των μετοχών του γαλλικού Ομίλου το οποίο είχε μειώσει ήδη τον περασμένο Δεκέμβριο για να διευκολύνει τη διαδικασία συγχώνευσής της PSA με τη FIAT Chrysler Automobiles.

Ως τότε, η κινεζική εταιρεία κατείχε το 12,2% του γαλλικού Ομίλου στον οποίο πούλησε 30,7 εκατομμύρια μετοχές της που τότε είχαν αξία περίπου 680.000.000 ευρώ. Όμως, η πανδημία του κορωνοϊού και οι δυσκολίες που επέφερε και στις αυτοκινητοβιομηχανίες μείωσε την αξία των μετοχών. Έτσι, οι υπεύθυνοι της Dongfeng Motor Group σκέφτονται να πουλήσουν και άλλες μετοχές, μειώνοντας έτσι το ποσοστό που κατέχουν στον Όμιλο. Επίσης, έγινε γνωστό ότι συζητούν το ενδεχόμενο και με στελέχη της τη FIAT Chrysler Automobiles. Προς το παρόν, δεν έχουν γίνει ανακοινώσεις από εκπροσώπους των εταιρειών που να επιβεβαιώνουν ή να διαψεύδουν τα δημοσιεύματα.