Η Έκθεση Αυτοκίνητου της Γενεύης και στο Κατάρ


Τα στελέχη της επιτροπής που είναι υπεύθυνα για την Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης θα διοργανώσουν μία αντίστοιχη έκθεση και στην Ντόχα, την πρωτεύουσα του του Κατάρ, όπως ανακοίνωσαν εκπρόσωποι της Geneva International Motor Show (GIMS) και της Qatar Tourism.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 25/8/2021

Όπως έγινε γνωστό, το φθινόπωρο του 2022 ή του 2023 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη διεθνής έκθεση αυτοκινήτου στο Κατάρ η οποία θα τελεί υπό την αιγίδα της επιτροπής που διοργανώνει τη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν από κοινού τα μέλη της «Geneva International Motor Show» («GSIS») και της «Qatar Tourism» η καινούργια έκθεση στη χώρα των Αραβικών Εμιράτων θα έχει ως στόχο να ανανεώσει και να αυξήσει το ενδιαφέρον των εκεί κατοίκων για τα νέα δημιουργήματα της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας (τα οποία όλοι καταλαβαίνουμε ότι στην πλειονότητά τους θα είναι ξεχωριστά και ακριβά).

Προς το παρόν δεν έχει οριστεί η ακριβής ημερομηνία της νέας έκθεσης. Αυτό αναμένεται να γίνει κατά τη διεξαγωγή της επόμενης Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 19-27 Φεβρουαρίου 2022. Ως τότε, θα υπάρξει το απαιτούμενο χρονικό διάστημα για να καθοριστούν οι λεπτομέρειες για τη διοργάνωση της καινούργιας έκθεσης αυτοκινήτου στο Κατάρ. 

Ο κ. Maurice Turrettini, Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής για τη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης δήλωσε σχετικά: «Είμαστε πολύ υπερήφανοι και αισθανόμαστε μεγάλη τιμή που η Qatar Tourism μάς εμπιστεύτηκε για τη διοργάνωση του καινούργιου σόου αυτοκινήτου στη Ντόχα. Η συνεργασία μας είναι αποτέλεσμα έμπιστων και εποικοδομητικών συνομιλιών από την πρώτη ημέρα.

»Η συνένωση των δυνάμεών μας με την Qatar Tourism μάς ενδυναμώνει για να επικεντρωθούμε στην επερχόμενη Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, την 91η στην ιστορία της, που θα γίνει τον προσεχή Φεβρουάριο και η οποία θα μας επιτρέψει να συγκεντρώσουμε ιδέες και να μάθουμε τι πρέπει να κάνουμε γι’ αυτή στη Ντόχα».

Με τη σειρά του, η Αυτού Εξοχότητα Akbar Al Baker, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Qatar Airways στον οποίο ανήκει η Qatar Tourism, δήλωσε: «Ευθυγραμμιζόμενοι πλήρως με την εθνική στρατηγική μας, η οποία ονομάζεται “Qatar National Vision 2030”, επεκτείνουμε την τουριστική προοπτική μας ώστε να καταστήσουμε το Κατάρ τον καλύτερο προορισμό παγκοσμίως και να διασφαλίσουμε ότι οι επισκέπτες μας θα απολαμβάνουν ό,τι καλύτερο έχουμε να επιδείξουμε.

»Εκτός από την εκτεταμένη δημιουργία καινούργιων ξενοδοχείων και θερέτρων, την ανακαίνιση των ήδη υπαρχόντων και την ανάπτυξη της γαστρονομίας, βασικός παράγοντας της στρατηγικής μας είναι και η φιλοξενία διεθνών εκδηλώσεων. Είμαστε ευχαριστημένοι για τη συνεργασία μας με τη διακεκριμένη Geneva International Motor Show και ανυπομονούμε για μια συνεργασία που θα φέρει αυτό το εξαιρετικό γεγονός στην περιοχή μας».