Η «επιστροφή του θρύλου» της MG είναι πλέον πολύ κοντά (teaser)


Η Morris Garages δημοσίευσε ακόμα ένα teaser για την επιστροφή του Cyberster, που αναμένεται να φθάσει στην Ευρωπαϊκή αγορά το 2024.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ
  • 4/8/2022

Η MG έχει ανακοινώσει ότι η επίσημη παρουσίαση του ηλεκτρικού Cyberster θα έρθει ανάμεσα στα τέλη του τρέχοντος έτους και στις αρχές του 2023, αποτελώντας το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό roadster της αγοράς. Σε ένα νέο video που δημοσίευσε στα κοινωνικά της δίκτυα, αποκαλύπτονται παραπάνω λεπτομέρειες για την «επιστροφή του θρύλου».

Με τις διαστάσεις του να μοιάζουν πολύ με αυτές του Mazda MX-5, το Cyberster είναι ένα από τα πιο πολυαναμενόμενα μοντέλα στην Ευρώπη. Ο σχεδιασμός του είναι εμπνευσμένος από άλλα σπορ εμβληματικά μοντέλα της εταιρείας, όπως το MG A και το MG B, καθώς θα είναι κάμπριο και θα έχει scissor πόρτες, δίνοντάς του έναν αέρα πρωτοπορίας. 

Ο σπορ χαρακτήρας του μοντέλου κάνει την εμφάνισή του και στους τροχούς, με τις μαύρες, επιβλητικές ζάντες και τις δαγκάνες των φρένων που είναι βαμμένες σε κόκκινο χρωματισμό. Στο εσωτερικό του, το Cyberster φέρει πολύ μινιμαλιστικό και φουτουριστικό σχεδιασμό και διαθέτει ένα τιμόνι εμπνευσμένο από την αεροναυπηγική, και ένα πλήρες σύστημα οργάνων ελέγχου.

Το MG Cyberster θα κάνει το ντεμπούτο του στην Κίνα μέσα στο 2023, ενώ το 2024 αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Ευρώπη, με την εταιρεία να γιορτάζει τα 100 χρόνια λειτουργίας της. Σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά της νέας ηλεκτρικής πλατφόρμας της MG, το Cyberster θα προσφέρει περίπου 800 km αυτονομίας, ενώ ο τεχνολογικά εξελιγμένος κινητήρας του θα του επιτρέπει να κάνει τα 0-100 σε λιγότερο από 3 sec.

Η ονομασία του ενδέχεται να μην είναι Cyberster, αλλά «MG C EV», με την εταιρεία να ακολουθεί το ίδιο μοτίβο ονοματοδοσίας με τα προηγούμενα μοντέλα της. 

Δείτε παρακάτω το teaser: