Η ευρωπαϊκή «αντεπίθεση» της MG περιλαμβάνει έκπτωση 6.500 ευρώ! (photos)


Η κινεζική SAIC, ιδιοκτήτρια της ιστορικής βρετανικής φίρμας, επιχειρεί να ενισχύσει την παρουσία της στη Γηραιά Ήπειρο με δελεαστική προσφορά για το ΜG HS της κατηγορίας C-SUV.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: MG
  • 19/3/2023

Στην κατηγορία των C-SUV, οι επιλογές είναι πολλές στην ευρωπαϊκή αγορά, με αποτέλεσμα αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες να προσφέρουν ιδιαίτερα ελκυστικά πακέτα για τα μοντέλα τους, προκειμένου να εξασφαλίσουν την προτίμηση των επίδοξων αγοραστών.

Ωστόσο, ένας νέος «μνηστήρας» προέκυψε με «επιθετικό» τρόπο από την Κίνα. Πρόκειται για το MG HS, το οποίο αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε έκπτωση, με το κόστος του να κατρακυλά κατά 6.500 ευρώ. Ένα SUV με αυτόματο σύστημα μετάδοσης, άριστη αξιοπιστία και χαρακτηριστικά κι εξοπλισμό που το κάνουν να ξεχωρίζει.

Το HS είναι ένα από τα πιο πρόσφατα μοντέλα που εισήχθησαν στην γκάμα της MG, η οποία ανήκει στην κινεζική SAIC Motor Corporation Limited. Η νέα έκδοση του μοντέλου φέρει έναν κινητήρα βενζίνης T-GDi, χωρητικότητας 1,5 L, ο οποίος αποδίδει 164 PS και 250 Nm ροπής. Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, το HS διαθέτει ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 7 σχέσεων, με την κίνηση να μεταδίδεται μέσω αυτού στους μπροστινούς τροχούς.

Χάρη σε όσα «κρύβει» κάτω από το κάλυμμα του κινητήρα του, το MG HS κάνει τα 0-100 km/h σε 9,9 sec, με την τελική του ταχύτητα να ανέρχεται στα 190 km/h. Η κατανάλωσή του είναι 7,7 L / 100 km/h, ενώ, σύμφωνα με τον κύκλο WLTP, οι εκπομπές CO2 είναι 174 g/km.

Στον εξοπλισμό του περιλαμβάνονται σύστημα κλήσεων έκτακτης ανάγκης e-Call, αισθητήρες παρκαρίσματος, όπως και σύστημα προειδοποίησης εμπρόσθιας σύγκρουσης, αλλά και σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης. Η MG έχει προικίσει την καμπίνα του HS με δύο οθόνες, μία 12,3 ιντσών για τον πίνακα οργάνων του αυτοκινήτου, και μία οθόνη αφής 10,1 ιντσών για τον χειρισμό του συστήματος infotainment. Φυσικά, Apple CarPlay και Android Auto είναι διαθέσιμα μέσω ασύρματης σύνδεσης.

Η συγκεκριμένη έκδοση του μοντέλου είναι διαθέσιμη στην ευρωπαϊκή αγορά, και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επωφεληθούν από την προσφορά της MG, με την οποία θα «γλιτώσουν» πάνω από 6.500 ευρώ με την αγορά του HS. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για την έκδοση Comfort Finish, με το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, η οποία κοστίζει 28.790 ευρώ στην Ισπανία. Με την εφαρμογή της έκπτωσης, η οποία ανέρχεται στα 6.562 ευρώ, το μοντέλο έχει τελική τιμή 22.228 ευρώ.