Η FCA αναστέλλει την παραγωγή της ως τις 27 Μαρτίου


Όπως έγινε γνωστό, η FIAT Chrysler Automobiles αποφάσισε την αναστολή της παραγωγής των μοντέλων της στα κυριότερα εργοστάσιά της στην Ευρώπη, ως τις 27 Μαρτίου, εξαιτίας του κορωνοϊού.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 16/3/2020

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωσή του, ο Όμιλος FIAT Chrysler Automobiles αποφάσισε να σταματήσει την παραγωγή των μοντέλων του στα πιο βασικά εργοστάσιά του επί ευρωπαϊκού εδάφους. Έτσι, αυτά που βρίσκονται στην Ιταλία (Melfi, Pomigliano, Cassino, Mirafiori, Grugliasco και Modena) θα διακόψουν για λίγες ημέρες την παραγωγή αυτοκινήτων, μέχρι τις 27 Μαρτίου. Το ίδιο θα συμβεί και στα εργοστάσια που βρίσκονται στη Σερβία (Kragujevac) και την Πολωνία (Tychy).

Στην ανακοίνωση αναφέρεται σχετικώς: «Η προσωρινή στάση παραγωγής επιτρέπει στον Όμιλο να ανταπεξέλθει αποτελεσματικά στη διακοπή της ζήτησης αλλά θα υπάρχει επαρκής τροφοδοσία σε ανταλλακτικά. Ο Όμιλος φροντίζει για την επιμελητεία και συνεργάζεται με τους προμηθευτές του ώστε, παρά τη μειωμένη ζήτηση, να είναι έτοιμος να εκπληρώσει τα αρχικά πλάνα παραγωγής όταν αυτή αυξηθεί ξανά».

Θυμίζουμε ότι την ίδια απόφαση, δηλαδή να σταματήσει την παραγωγή για κάποιο διάστημα, έλαβαν και τα ανώτατα στελέχη της Ferrari. Η Ιταλία έχει πληγεί σημαντικά από την εξάπλωση του κορωνοϊού και έχει λάβει αυστηρά περιοριστικά μέτρα για τη μείωση των κρουσμάτων.