Η Ferrari F40 της συλλογής του Toto Wolff τίθεται προς πώληση (photos)


Η πώληση μίας Ferrari F40 τραβάει πάντα τα βλέμματα - ιδίως όταν ανήκει στον ισχυρό άνδρα της Mercedes F1.

  • ΦΩΤΟ: TOM HARTLEY JNR
  • 19/1/2023

Η Ferrari F40 είναι ένα από τα πρώτα supercars με την πιο σύγχρονη έννοια του όρου. Το κεντρομήχανο μοντέλο των 1315 αντιτύπων βρέθηκε στην παραγωγή από το 1987 ως το 1992, και ήταν το τελευταί όχημα που βγήκε από το Μαρανέλο έχοντας την επίβλεψη του Enzo Ferrari.

Ένα από τα 27 παραδείγματα που έφτασαν ποτέ στην Ισπανία περιήλθε κάποια στιγμή στην προσωπική συλλογή του Toto Wolff, του ανθρώπου που κατέχει το 33% της Mercedes F1 και ηγείται του αγωνιστικού τμήματος της μάρκας.

Αυτό πωλείται τώρα στο site Tom Hartley Jnr, έχοντας πρώτα περάσει ολικό σέρβις από την ίδια τη Ferrari, αλλά κι από ειδικού στην Autofficina Bonini Carlo.

Στο οδόμετρο αναγράφεται πως έχει διανύσει 5536 χιλιόμετρα, ενώ στο βιβλίο 'Red Book' Classiche αναφέρεται ρητά πως φέρει ακόμα το αρχικό σασί, αμάξωμα, μαζί με τον κινητήρα και το κιβώτιο ταχυτήτων.

Ως όχημα δεν φέρει κάποια διαφορά σε σχέση με την αρχική, αυθεντική έκδοση της F40. Φέρει κινητήρα 2,9 lt, V8 με δύο turbo, απόδοσης 478 PS. Η δύναμη μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός 5τάχυτου, μηχανικού κιβωτίου ταχυτήτων, ενώ έχει βάρος 1254 κιλών