Η Ferrari καλωσορίζει την ηλεκτροκίνηση


Ο ιθύνων νους της Ferrari, John Elkann, δηλώνει με νόημα ότι η θρυλική ιταλική εταιρεία χαιρετίζει τη στροφή της βιομηχανίας στην ηλεκτροκίνηση. Πότε θα δούμε την πρώτη αμιγώς ηλεκτρική Ferrari; 

  • 4/8/2021

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ferrari, John Elkann, δηλώνει με νόημα ότι η θρυλική ιταλική εταιρεία χαιρετίζει τη στροφή της βιομηχανίας στα ηλεκτρικά οχήματα.

Αντίθετα με ό,τι θα φανταζόταν κάποιος για την φίρμα από το Maranello, με την τεράστια παράδοση στους κινητήρες εσωτερικής καύσης μεγάλου κυβισμού, όπως οι θρυλικοί V8 και V12 από το cavallino rampante.

  

Υπενθυμίζουμε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρότεινε πρόσφατα την απαγόρευση της πώλησης νέων αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης βενζίνης και ντίζελ από το 2035, στο πλαίσιο της στρατηγικής της για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Ενώ η Ferrari ανήκει παραδοσιακά στους κατασκευαστές που φημίζονται για μερικούς από τους πιο διάσημους κινητήρες εσωτερικής καύσης, ο Elkann δεν φαίνεται να ανησυχεί για έναν κόσμο που θα περάσει στην ηλεκτροκίνηση.

«Βλέπουμε τον κανονισμό ως ευπρόσδεκτο», είπε στο Reuters. «Η ευκαιρία που δίνεται από την ηλεκτροκίνηση, τα ηλεκτρονικά και άλλες τεχνολογίες που είναι διαθέσιμες θα μας επιτρέψει να κάνουμε ακόμη πιο ξεχωριστά και μοναδικά προϊόντα».

Η Ferrari σχεδιάζει να λανσάρει το πρώτο της πλήρως ηλεκτρικό όχημα έως το 2025 και έχει ήδη ξεκινήσει να ηλεκτροδοτεί άλλα μοντέλα στη γκάμα της, όπως η SF90 Stradale και η ολοκαίνουργια Ferrari 296 GTB.

Ο Elkann πρόσθεσε ότι ένα από τα καθήκοντα του επικείμενου διευθύνοντος συμβούλου Benedetto Vigna θα είναι η δημιουργία νέων συνεργασιών για να βοηθήσει στην επικείμενη στροφή της Ferrari στα ηλεκτρικά οχήματα.

«Πιστεύουμε ότι εντός της βιομηχανίας και το πιο σημαντικό, εκτός της βιομηχανίας μας, θα επωφεληθούμε πολύ από τις συνεργασίες και τα κοινά προγράμματα», δήλωσε ο Elkann.