Αυτή είναι η νέα Plug-in υβριδική Ferrari 296 GTB! (Video)


Πως η νέα Plug-in υβριδική Ferrari 296 GTB αποδίδει 830 άλογα με έναν 3λιτρο V6 και υβριδικό σύστημα με τεχνολογία από τη Formula 1.

  • 24/6/2021

H νέα 296 GTB είναι πλέον η «βασική» Ferrari και η είσοδος στη γκάμα της θρυλικής ιταλικής φίρμας. Η Ferrari 296 GTB είναι το πρώτο δείγμα της νέας εποχής της μάρκας από το Maranello και δεν είναι παρά ένα plug-in υβριδικό κεντρομήχανο σπορ αυτοκίνητο με τον twin-turbo V6 με την υψηλότερη ειδική ισχύ στην αγορά. Στο πρόσωπο της 296 GTB βλέπουμε και τη νέα σχεδιαστική τάση που θα ακολουθήσει η Ferrari στο μέλλον, αλλά και την εντελώς νέα υβριδική μηχανολογική φιλοσοφία που βασίζεται σε θερμικό κινητήρα.

Ακριβώς όπως η άφιξη της Ferrari Dino ήταν μία μικρή επανάσταση για την ιταλική μάρκα, η πρεμιέρα του τελευταίου διαδόχου της θα σηματοδοτήσει την αρχή μιας νέας ηλεκτρικής εποχής για την εταιρεία από το Maranello. Η νέα υβριδική Ferrari 296 GTB, όπως και η Dino επιστρέφει στους 6 κυλίνδρους, αλλά σε καμμία περίπτωση δεν υιοθετεί την λογική της Dino ως ένα βασικό μοντέλο. Μάλιστα, δεν θεωρείται η διάδοχος της F8 Tributo, αλλά ένα εντελώς νέο πρόσθετο μοντέλο στην γκάμα.

Η πανέμορφη 296 GTB με μήκος που φτάνει στα 4,565 μέτρα έχει ιδιαίτερα εντυπωσιακή σχεδίαση αν και αρκετά μινιμαλιστική, δημιουργώντας μία απόλυτα κλασική εικόνα της σύγχρονης Ferrari. Το ενεργό πίσω σπόιλερ θυμίζει εκείνο της LaFerrari, ενώ στο εσωτερικό κυριαρχεί το ψηφιακό περιβάλλον, με δάνεια από την SF90, χρησιμοποιώντας πολλούς διακόπτες αφής και την στάνταρ οθόνη στην πλευρά του συνοδηγού. Ο έλεγχος του συστήματος κίνησης και η επιλογή των οδηγικών προφίλ γίνεται από το γνωστό E-Manettino από το τιμόνι.

Η Ferrari είχε ήδη δημιουργήσει και άλλα υβριδικά μοντέλα, όπως τη LaFerrari, ένα συμβατικό υβριδικό, του οποίου ο ηλεκτροκινητήρας σχεδιάστηκε αποκλειστικά για να αυξήσει τη συνολική ισχύ του συστήματος κίνησης, αλλά και τη νέα Ferrari SF90 Stradale, η οποία έχει ένα πιο μοντέρνο σύστημα. Αυτό είναι συνδεδεμένο με 3 ηλεκτρικούς κινητήρες συνολικά και μπορεί ακόμη και να λειτουργεί σε αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία. Ωστόσο, αυτά τα μοντέλα γεννήθηκαν για να ανήκουν στο υψηλότερο, πιο ακριβό και αποκλειστικό κομμάτι του καταλόγου της εταιρείας, όπου το κόστος είναι θεόρατο.

Βέβαια κανείς δεν μπορεί να πει ότι και το εισαγωγικό μοντέλο της Ferrari είναι οικονομικό. Η τιμή προ φόρων της 296 GTB αγγίζει τις 269.000 ευρώ. Με αυτά τα χρήματα αποκτάτε πέρα από το αλογάκι στο καπό της 296 GTB, την πρώτη plug-in υβριδική υλοποίηση της ιταλικής φίρμας με έναν ολοκαίνουριο 3λιτρο V6 στα 2.992 κ.εκ. (με περιερχόμενη γωνία 120 μοίρες) που αποδίδει μαζί με το ηλεκτρικό μοτέρ 830 ίππους στις 8.000 σ.α.λ. και 740 Nm ροπής στις 6.250 σ.α.λ..

Η τιμή απόδοσης του V6 των 663 ίππων είναι και αυτή με την υψηλότερη ειδική ισχύ στην αγορά, των 221 ίππων ανά λίτρο. Με τη συνολική συνδυαστική απόδοση του υβριδικού συστήματος των 830 ίππων, μπορεί να επιταχύνει από 0 έως 100 χλμ/ώρα σε μόλις 2,9 δευτερόλεπτα. Το 0-200 είναι εξίσου εντυπωσιακό στα 4,4 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 330 χλμ./ώρα.

Ο νέος V6 έχει αρκετά κοινά στοιχεία με τον V8 της SF90, πέρα από τους δύο λιγότερους κυλίνδρους, ενώ οι δύο στροβιλοσυμπιεστές της ΙΗΙ να είναι ανάμεσα στην γωνία που σχηματίζουν τα δύο τρικύλινδρα σκέλη του μοτέρ. Σύμφωνα με την ιταλική εταιρεία, η τεράστια περιεχόμενη γωνία επιτρέπει να είναι πιο συμπαγές το μοτέρ σε διαστάσεις, αλλά και να έχει χαμηλότερο κέντρο βάρους.

Το υβριδικό σύστημα παραπέμπει σε αυτό της Formula 1 με το MGU-K σύστημα να διαθέτει ένα ηλεκτρικό μοτέρ 167 ίππων που μπορεί να λειτουργήσει και αυτόνομα, προσφέροντας έως και 25 χιλιόμετρα ηλεκτρικής κίνησης. H Ferrari δε, τονίζει πως ο νέος V6 δεν έχει καμία σχέση με τον Nettuno της Maserati MC20.

Η 296 GTB έχει μια μπαταρία χωρητικότητας 7,45 kWh, ενώ την μετάδοση στους πίσω τροχούς αναλαμβάνει ένα 8άρι κιβώτιο F1 FCT, γνωστό από την SF90 Stradale. Το βάρος της 296 GTB φτάνει τα 1.470 κιλά με κατανομή βάρους 40,5 / 59,5 μπροστά και πίσω αντίστοιχα.

Για τους πιο απαιτητικούς μάλιστα, υπάρχει το έξτρα πακέτο Asseto Fiorano, το οποίο διαθέτει επιπλέον στοιχεία όπως τη χρήση ανθρακονήματος σε αρκετές επιφάνειες του αμαξώματος και της καμπίνας, πίσω παράθυρο από Lexan, ελαστικά Michelin Sport Cup 2 R και εμφάνιση που παραπέμπει στις ιστορικές Ferrari 250 του Le Mans.