H Ford GT40 της ταινίας “Ford vs Ferrari” πωλείται


Μπορεί να μην είναι γνήσια αλλά αυτό μάλλον μικρό ρόλο παίζει για την κινηματογραφική Ford GT40 που μπορεί να γίνει και δική σας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 25/11/2019

Η ταινία “Ford vs Ferrari”, που ασχολείται με την κόντρα των δύο εταιρειών στους αγώνες αντοχής σημειώνει ιδιαίτερη επιτυχία τόσο στις ΗΠΑ, όπου βρέθηκε στην κορυφή του box office όσο και σε άλλες περιοχές του κόσμου. Φυσικά όλοι όσοι είδαν την ταινία και όχι μόνο θα πρόσεξαν το γαλάζιο GT40 που πρωταγωνιστεί.

Μιας και τα γνήσια GT40 είναι εξαιρετικά σπάνια και φυσικά πανάκριβα πρόκειται για μια ρέπλικα, την οποία έχει κατασκευάσει η εταιρεία Superformance. H οποία είναι τέλειο αντίγραφο του αυτοκινήτου που οδηγούσε ο Ken Miles το 1966 στην 24 Ώρες του Le Mans.

Στην ταινία την οδηγούσε ο Christian Bale, είναι μια από τις δύο ρέπλικες που κατασκευάστηκαν για την ταινία και το λεγόμενο hero car. Δηλαδή αυτό που πρωταγωνιστεί στα κοντινά πλάνα λόγω της μεγάλης προσοχής που είχε δοθεί στις λεπτομέρειές του.

Κινητήρας του είναι ένας V8 Roush IR 427, η χωρητικότητα του οποίου έχει μεγαλώσει στα 8,2 lt, αποδίδει 608 PS και συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο 5 σχέσεων. Παράλληλα ειδικά σχεδιασμένη είναι και η ανάρτηση, τόσο η εμπρός όσο και η πίσω, ενώ προσαρμοσμένες στην εποχή που διαδραματίζεται η ταινία είναι και οι ζάντες με το κεντρικό μπουλόνι.

H κινηματογραφική Ford GT40 θα είναι στον πλειστηριασμό που διοργανώνει η Mecum τον Ιανουάριο, ενώ θα έχει την υπογραφή του γιού του Ken Miles Peter και το Charlie Agapiou, του επικεφαλής των μηχανικών του το 1966.