Η γέννηση της νέας Maserati MC20 (Video)


Πώς από την κορυφαία Maserati MC12, «γεννιέται» ένα ακόμα σπουδαιότερο μοντέλο, με όνομα MC20 και περγαμηνές από την Formula 1

  • 14/4/2021

Η γέννηση ενός νέου supercar είναι πάντα μια ενθουσιώδης στιγμή για τους λάτρεις της αυτοκίνησης, οι οποίοι καρτερικά περιμένουν την επόμενη μεγάλη στιγμή.

Αναμφισβήτητα όμως είναι και για την εταιρεία, η οποία έχει προετοιμαστεί, επενδύσει, μελετήσει και ρυθμίσει τα πάντα μέχρι και τη τελευταία λεπτομέρεια, όπως φυσικά συνέβη και για τη νέα Maserati MC20.

Στο γνήσιο βίντεο που είναι διαθέσιμο, μπορείτε να παρακολουθήσετε πως ένα όνειρο γίνεται πραγματικότητα. Πως από μια ιδέα, η Maserati MC20 πήρε σάρκα και οστά και έφτασε στην παραγωγή.

Η Maserati MC12, η οποία υπήρξε έμπνευση για τη νέα MC20, κατασκευάστηκε σε 50 μονάδες «Stradale» και 12 στην έκδοση «Corse». Φορούσε έναν V12 κινητήρα (περιεχόμενη γωνία 45°) με 48 βαλβίδες και απέδιδε 639 και 760 ίππους αντίστοιχα.

Χάρη στο αμάξωμα από ανθρακονήματα και τις ζάντες από μαγνήσιο, το συνολικό βάρος περιοριζόταν στα 1.335 κιλά. Είναι αυτά αρκετά; Προφανώς και όχι, αφού όπως θα δείτε και θα ακούσετε σε αυτό το πρώτο επεισόδιο, το νέο μοντέλο είναι σαφώς πιο σπουδαίο και σπάνιο από την MC12.

Όλα λοιπόν ξεκίνησαν από τον καινούργιο κινητήρα της MC20, που ονομάζεται Neptune και προέρχεται ξεκάθαρα από την Formula 1. Η «ψυχή» του όμως είναι 100% Maserati και κατασκευάζεται στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στη Modena.

Η αρχιτεκτονική του νέου V6 (περιεχόμενη γωνία 90°) των 3 λίτρων, διαφέρει σε μεγάλο βαθμό, όπως θα δείτε, σε σχέση με αυτή που συναντάμε στην Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio. Η μέγιστη απόδοση φτάνει τους 639 ίππους στις 7.500 σ.α.λ. και η ροπή τα 730 Nm στις 3.000 σ.α.λ., κάτι που σημαίνει αναλογικά 213 ίππους στο λίτρο!

Η σπίθα λοιπόν που ανάβει φωτιές στην Maserati MC20, ξεκινά από την καρδιά της, το νέο κινητήρα Neptune. Μοιραστείτε μαζί μας το πάθος των ανθρώπων της ιταλικής εταιρείας, απολαμβάνοντας το πρώτο επεισόδιο και συντονιστείτε για τα επόμενα…