H Γερμανία τώρα τα «γυρίζει» για την κατάργηση των ΜΕΚ


Αλλαγή πλεύσης από τη γερμανική Κυβέρνηση που πλέον εμφανίζεται πρόθυμη να τηρήσει το χρονοδιάγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πώς θα αντιδράσουν οι βιομηχανίες; 

  • 21/3/2022

Μια επικών διαστάσεων... κυβίστηση πραγματοποιεί η Γερμανία σχετικά με το μέλλον των ΜΕΚ, αφού τις τελευταίες μέρες εμφανίζεται να υποστηρίζει την πρόταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για πλήρη κατάργηση των οχημάτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης το 2035.

Θυμίζουμε πως δεν έχουν περάσει παρά λίγες εβδομάδες από τότε που οι Γερμανοί, μέσω του Υπουργού Μεταφορών Volker Wissing, εμφανίζονταν να έχουν δεύτερες σκέψεις σχετικά με τη συγκεκριμένη ημερομηνία διατυπώνοντας από κοινού με τη Γαλλία πως το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα θα πρέπει να μεταφερθεί μερικά χρόνια πιο μετά και συγκεκριμένα το 2040.

Μάλιστα, μεταξύ των προτάσεων τους ήταν να χρησιμοποιηθούν τα συνθετικά καύσιμα ως "γέφυρα" προκειμένου να μπορέσει να έρθει αυτή η καθυστέρηση η οποία θα βοηθήσει τις αυτοκινητοβιομηχανίες να πραγματοποιήσουν πιο ομαλά τη μετάβαση.

Έρχεται, όμως, τώρα η Υπουργός Περιβάλλοντος της χώρας κα. Steffi Lemke και με δηλώσεις της εμφανίζεται να υποστηρίζει πλήρως τη συγκεκριμένη πρόταση: «Η νέα Κυβέρνηση της Γερμανίας υποστηρίζει την πρόταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για πλήρη κατάργηση των αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης το 2035».

Αυτή η "αναδίπλωση" αλλάζει άρδην τα δεδομένα και πλέον αναμένεται με ενδιαφέρον η αντίδραση των γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών που στο σύνολό τους θεωρούν το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα πιεστικό και πιστεύουν ότι μπορεί να θέσει σε κίνδυνο χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Πηγή: Politico