H Honda επιμένει με τους διακόπτες


Η Honda είναι μία από τις πιο καινοτόμες εταιρείες και το έχει αποδείξει πολλές φορές στην ιστορία της. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δίνει μικρότερη σημασία στην πρακτικότητα, όπως δείχνει η επιμονή της στους (αναλογικούς) διακόπτες.

  • 30/3/2020

Η τάση για δημιουργία νέων μοντέλων που να έχουν μεγάλες οθόνες αφής μέσω των οποίων να πραγματοποιείται και η παραμικρή λειτουργία των επιμέρους συστημάτων του οχήματος έχει περάσει σαν καινοτομία και έγινε μόδα. Ωστόσο, αυτό συχνά αφαιρεί από την πρακτικότητα και την ευκολία του οδηγού να ενεργοποιήσει άμεσα και απλά ένα σύστημα ή να μεταβάλλει τη θερμοκρασία του κλιματιστικού ή να αλλάξει σταθμό στο ραδιόφωνο, για παράδειγμα.

Στη Honda διαπίστωσαν ότι η νέα τάση δεν είναι χρηστική για πολλούς από όσους καλούνται να διαχειριστούν τη συγκεκριμένη τεχνολογική εφαρμογή (δηλαδή να κάνουν και τις πιο απλές λειτουργίες με περισσότερο περίπλοκο τρόπο και μάλιστα ενόσω οδηγούν) και αποφάσισαν να διατηρήσουv τους κλασικούς διακόπτες στο ταμπλό. Το νέο Jazz είναι η απόδειξη, όπως δήλωσε ο κ. Takeki Tanaka, Υπεύθυνος δημιουργίας του νέου μοντέλου της ιαπωνικής εταιρείας. Ως γνωστόν, το Jazz διακρίνεται διαχρονικά για την πρακτικότητα και τη χρηστικότητά του και αυτό αφορά σε κάθε τομέα του, όχι μόνο στη δυνατότητα μεταφοράς επιβατών και αποσκευών.

Σύμφωνα με τον κ. Tanaka, αποφασίστηκε να επαναφέρουν τους διακόπτες για τον χειρισμό του κλιματισμού και του ηχοσυστήματος στo νέας «γενιάς» supermini μοντέλο τους επειδή έγιναν δέκτες πολλών παραπόνων από πελάτες τους για τη δυσχρηστία λειτουργίας τους μέσω της οθόνης αφής που υπήρχε στο προηγούμενο. Βεβαίως, δήλωσε ότι στην εταιρεία εξελίσσουν το σύστημα φωνητικών εντολών ώστε ο οδηγός να μπορεί να πραγματοποιεί και με αυτόν τον τρόπο την επιλογή του κάθε φορά.