H Honda έχει μεγάλες προσδοκίες από το ηλεκτρικό της


H ιαπωνική εταιρία εκτιμά πως θα καταφέρει να πουλά στην ευρωπαϊκή αγορά περίπου 10.000 Honda e ετησίως.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 18/9/2019

Το πρώτο ηλεκτρικό της Honda έχει ήδη προκαλέσει ιδιαίτερη αίσθηση με το επίσημο ντεμπούτο του στην έκθεση της Φρανκφούρτης. Και πέρα από την αξία του ως ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το μεγαλύτερο ατού του Honda e αναμένεται να είναι η κουκλίστικη ρετρό σχεδίαση του σε συνδυασμό με το μινιμάλ και συνάμα high-tech ταμπλό του.

Μάλιστα η Honda ανακοίνωσε πως έχει λάβει ήδη πάνω από 40.000 αιτήσεις ενδιαφέροντας για το e και παράλληλα αναθεώρησε τον στόχο πωλήσεων από τις 5.000 πωλήσεις (όπως είχε εκτιμήσει πριν από δύο χρόνια όταν είχε παρουσιαστεί το concept) στις 10.000 μονάδες.

Η τιμή «εκκίνησης» του Honda e στην Γερμανία είναι στις 33.850 ευρώ και με την πριμοδότηση πέφτει στις 29.470 ευρώ.

Ταυτόχρονα το Honda e θα είναι που θα «βγάλει καθαρή» την ιαπωνική εταιρία από το 2021 και απέναντι στο στόχο για την μείωση του CO2. Έτσι, η Honda ίσως να χρειαστεί να πουλά περισσότερα από τα 10.000 το χρόνο και να διεισδύσει και σε άλλες αγορές (πέρα από της Γερμανίας, Γαλλίας, Ολλανδίας, Βρετανίας).

To Honda e θα κατασκευάζεται στο Yori της Ιαπωνίας και ουσιαστικά θα επαναφέρει την εταιρία στην μικρή κατηγορία των αυτοκινήτων πόλης. Του χρόνου αναμένεται και το νέο Honda Jazz που θα είναι αποκλειστικά υβριδικό με μια πιο light εκδοχή του συστήματος από το CR-V Hybrid.