H Hyundai σε συνομιλίες για το αυτοκίνητο της Apple!


Η ίδια η Κορεατική εταιρία επιβεβαίωσε πως βρίσκεται σε επαφή με την Apple, εξετάζοντας το ενδεχόμενο συνεργασίας για την κατασκευή των αυτοκινήτων του Αμερικάνικου κολοσσού τεχνολογίας.

  • Μιχάλης Κατωπόδης
  • 8/1/2021

Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε δέκτες πολλών ειδήσεων αναφορικά με την Apple. Και δεν μιλάμε για τα κινητά και τους υπολογιστές της εταιρίας αλλά για την επιλογή της να αναπτυχθεί στο χώρο του αυτοκινήτου με μία ιδιαίτερη, στα μέτρα της, πρόταση. Το αρχικό Project Titan έχει περάσει από διάφορα στάδια δημιουργίας, διακοπής και επαναλειτουργίας. Τώρα όμως τα πάντα δείχνουν ότι οι μηχανές είναι στο φουλ για το πρώτο αυτοκίνητο με το μηλαράκι σαν σήμα στο καπό.

Η τελευταία ενδιαφέρουσα είδηση μας έρχεται από τη Νότιο Κορέα, όπου η Hyundai δήλωσε επίσημα στο δίκτυο CNBC πως «κατανοούμε ότι η Apple βρίσκεται σε συζήτηση με μια πλειάδα αυτοκινητοβιομηχανιών παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένης της Hyundai Motor. Καθώς η συζήτηση βρίσκεται στο αρχικό της στάδιο, τίποτα δεν έχει αποφασιστεί».

Μάλιστα, η αρχική αναφορά έκανε λόγο για το ενδεχόμενο οι δύο εταιρίες να συνεργαστούν επίσης στον τομέα των συσσωρευτών. Στο άκουσμα αυτών και μόνο, οι αγορές έσπευσαν να δώσουν μία αύξηση στην τιμή της μετοχής της Hyundai. Το αν βέβαια όντως θα προχωρήσει μία τέτοια συνεργασία, αυτό δεν το γνωρίζει κανείς.

Σίγουρα οι Κορεάτες έχουν την τεχνογνωσία αλλά και την πιο out-of-the-box λογική της μελλοντικής κινητικότητας, που θα κέρδιζε την Apple. Παρόλα αυτά, όπως αυτή έριξε «άκυρο» στον Elon Musk, έτσι θα πουλήσει ακριβά την όποια συνεργασία. Άλλωστε οι πάντες είναι σίγουροι πως όταν δούμε τελικά το αυτοκίνητο της Apple, αυτό δεν θα αποτελεί ένα ακόμη ηλεκτρικό όχημα. Όπως και με το πρώτο iPhone, θα προσπαθήσει να φέρει την επανάσταση στο χώρο των μετακινήσεων.